To je to što me zanima!

Španjolska uvodi nove stroge mjere, ali i policijski sat

Puno zaraznija delta varijanta je posljednjih tjedana izazvala eksponencijalni rast slučajeva, uglavnom među mladima. Ograničava se radno vrijeme dućana i broj kupaca, vodi se policijski sat...
Vidi originalni članak

Nakon iznenadne eksplozije slučajeva covida-19, razne španjolske regije postupno se zatvaraju pa opet neće raditi diskoteke u zatvorenom, ograničava se radno vrijeme dućana kao i broj kupaca, i uvodi se policijski sat.

Katalonija, epicentar tog petog vala pandemije, pripremala se u srijedu tražiti od regionalnog pravosuđa zeleno svjetlo za uvođenje policijskog sata u najpogođenijim gradovima, među kojima i u Barceloni, izvještavaju katalonski mediji.

DELTA SE ŠIRI MEĐU MLADIMA Mediteranu sezona tek počela, a već bi mogla i završiti: Raste broj zaraženih korona virusom

Od prošlog vikenda, diskoteke u zatvorenom neće raditi najmanje 15 dana, dok su negativan antigenski ili PCR nužni za dolazak na događaje na otvorenom na kojima se okuplja više od 500 ljudi.

Druge regije su poduzele ili pripremaju slične mjere. Valencija je ponovo uvela policijski sat od 1 sat iza ponoći do 6 ujutro i ograničila na 10 broj sudionika okupljanja u 32 mjesta s više od 5000 stanovnika, prema dogovoru s najvišom regionalnom sudskom instancom.

PUTOVALI U ŠPANJOLSKU U Sloveniji zbog maturalaca zaražena 144 srednjoškolca

I vlada Kanarskih otoka je željela poduzeti slične mjere u čemu ju je spriječilo lokalno pravosuđe. 

Puno zaraznija delta varijanta je posljednjih tjedana izazvala eksponencijalni rast slučajeva, uglavnom među mladima. 

Stopa zaraze u zemlji od četrnaest dana u utorak je blizu 437 slučajeva na 100.000 stanovnika, u odnosu na 368 slučajeva u ponedjeljak, prema ministarstvu zdravstva. Među mladima u dobi od 20 do 29 godina stopa je 1.421 na 100.000.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 15.07.2021.

    Jer te mjere su im puno pomogle prije..lol. Zašto države kaj su uveli najstođe mjere imaju najveće stope smrtnosti od korone ?

  • 14.07.2021.

    Čekaj malo koliko je istinit ovaj članak?🙄Britanija se pozdravila sa covidom a oni uvode policijski sat ??🤦‍♂️

  • frajer_2 14.07.2021.

    Jel tko od vas cijepljenih pročitao upute za upotrebu Covid19 cijepiva? Jeste uopče pitali doktora/icu da vam pročita umjesto vas? Dakle na papiru koji dođe uz doze cijepiva među ostalog piše: 2. Razumijem da je moje sudjelovanje dobrovoljno i da sam svjestan da učinkovitost cijepiva nije dovršena samo s prvom dozom i obećajem da ću uzeti drugu dozu cijepiva kako bih postigao korist od programa cijepljenja. 5. Razumijem da cjepivo još nije registrirano i da je dobilo hitno odobrenje za upotrebu, jer je još uvijek u završnoj fazi 3. kliničkog ispitivanja, a učinkovitost i sigurnost cjepiva tek trebaju potvrditi. 7. Razumijem da me moje sudjelovanje u nacionalnom programu cijepljenja "cjepivo za covid-19" neće zaštititi od virusa

Komentiraj...
Vidi sve komentare