To je to što me zanima!

SOA odgovorila na Plenkovićeva pitanja i poslala izvješće: 'Vlada ne vodi veleizdajničku politiku'

Plenković je također pitao i ima li ikakvih saznanja o tome da je HDZ "kriminalna organizacija"
Vidi originalni članak

SOA je konstatirala kako ne raspolaže saznanjima da Vlada vodi 'veleizdajničku politiku' ili da 'izvršava naloge Bruxellesa', poručeno je u subotu na stranicama Vlade RH nakon što je, kako navode, premijer Andrej Plenković na tu temu uputio upit ravnatelju SOA-e Hrvoju Omrčaninu.  

PLENKOVIĆEVA REAKCIJA Premijer: Je li SOA provjeravala jesmo li mi veleizdajnici, neka im drug Ostojić piše o tome

- S obzirom na učestalo i nekritično ponavljanje u medijskom i javnom prostoru ozbiljnih optužbi i objeda na račun Vlade i HDZ-a, koje nisu ničim obrazložene niti su utemeljene te insinuiraju postupanja Vlade protivno nacionalnim interesima, predsjednik Vlade Andrej Plenković, na temelju članka 55. stavka 2. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu uputio je dopis zamjeniku ravnatelja SOA-e Hrvoju Omrčaninu - stoji u objavi na Vladinoj stranici.

NAKON OPTUŽBI SOA-ino izvješće: Nema dokaza da Milanovića financiraju Rusi i ne prikupljamo dokaze o tome

Premijer ga je, nastavlja se, zatražio izvještaj o tome ima li ikakvih saznanja o tome da Vlada RH vodi "veleizdajničku, izdajničku ili kvislinšku politiku", te da "podanički izvršava naloge ili prima instrukcije od Bruxellesa, odnosno EU, njezinih institucija, ili bilo kojeg drugog inozemnog centra moći". 

Plenković je također pitao i ima li ikakvih saznanja o tome da je HDZ, koji predvodi Vladu RH i parlamentarnu većinu "kriminalna organizacija" kao što je to izjavio predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš-Dončić ili pak saznanja da je HDZ "nacistička stranka" kao što je to insinuirao predsjednik Republike Zoran Milanović.   Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) u svom je odgovoru konstatirala da ne raspolaže saznanjima koji bi potvrdili takve navode, kaže se na kraju Vladine objave.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Dalmacija u mom joku 19.10.2024.

    Jaka nam je tajna slizba kad se rribaju iskalit na slabijem onda su jaki a kad Plem ki Moon kaze kako to ?.,.,,oni otidju u Vojka V po odgovore….!’nn

  • ado2306xy 19.10.2024.

    Sve nekako mogu shvatiti gospodine Plenkoviću, ali prevaru umirovljenika nikako. Zašto pravite razliku između umirovljenika oni koji su radili 40 i više godina puniti državni proračun njih ste kaznili ako su zaradili veče mirovine oni nemaju nikakva prava, zaista žalosno onaj koji nije radio ni dana radnog staža dobio je mirovinu i energetski dodatak realno gledajući nije pošteno, ako dajete energetski dodatak onda dajte svima jednako ili nikome ništa.

  • spremniunikatno 19.10.2024.

    izvalio oči ko Harry Potter

Komentiraj...
Vidi sve komentare