To je to što me zanima!

Snimili udar drona na Tel Aviv: Zatajila obrana, jedan poginuli. Lansirali ga hutisti iz Jemena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jedan je čovjek poginuo, a više je ranjenih nakon udara drona na Tel Aviv u petak rano ujutro. Odgovornost za napad preuzeli su hutisti, koji su objavili kako će otkriti detalje napada
Vidi originalni članak

U napadu bespilotnom letjelicom za koji su odgovornost preuzeli hutisti pogođeno je središte Tel Aviva u ranim jutarnjim satima u petak, pri čemu je ubijena jedna osoba, a ranjene su još četiri, objavili su izraelska vojska i hitna služba.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Eksplozija je uslijedila nekoliko sati nakon što je izraelska vojska potvrdila da je u južnom Libanonu likvidirala višeg zapovjednika šijitske milicije Hezbolah, produžene ruke Irana.

"Inicijalna istraga ukazuje da je eksplozija u Tel Avivu uzrokovana padom letjelice, a sirene nisu aktivirane. Incident se pomno istražuje", priopćila je vojska.

IDF dodaje da su zračne patrole pojačane kako bi se zaštitio izraelski zračni prostor, ali nisu naređene nikakve nove mjere civilne zaštite.

Vojni glasnogovornik militantnih hutista u Jemenu, također proiranske milicije, napisao je na X-u da će skupina objaviti detalje o vojnoj operaciji u kojoj je gađan Tel Aviv.

Snimke s mjesta eksplozije pokazuju razbijeno staklo po pločniku i ljude koji su se okupili u blizini zgrade na kojoj se vide tragovi eksplozije. Policija je ogradila to područje.

Hezbolah i hutisti pojačavaju napade na zapadne mete zbog, kako tvrde, solidarnosti s Palestincima nakon invazije Izraela na tu enklavu pokrenutu nakon pokolja Hamasa na glazbenom festivalu i kibucima na jugu zemlje.

 

Idi na 24sata

Komentari 101

  • Hrvatska na strani pravde 19.07.2024.

    Ko bi rekao da sirotinja i seljaci iz Jemena imaju toliko hrabrosti udariti po Izraelu. I ako su ih bombardirali stotine puta, ništa ih ne može zaustaviti.

  • lanai goga 19.07.2024.

    Svaki rat koji je bio usa imala prste u tome i zato im ide tvornica oruzja tako da kod njih svaka susa moze kupit oruzje oni ce se sami prorjediti a niti jedan predsjednik da se zauzme protiv prodaje narodu

  • FrozenAcc 19.07.2024.

    Kako je moguće da primitivni borci u natikačama pogode glavni grad Izraela udaljen 2300 kilometara?

Komentiraj...
Vidi sve komentare