To je to što me zanima!

Snimili masivnu eksploziju u Vovčansku: Rusi su upotrijebili razornog 'Oca svih bombi'?

Ruska vojska već nekoliko dana snažno napada Vovčansk u Ukrajini, a jučer su ga navodno pogodili razornom vakuumskom bombom
Vidi originalni članak

Na internetu se pojavila snimka divovske eksplozije u ukrajinskom gradu Vovčansku u Harkivskoj oblasti, a iz ruskih izvora se šire informacije da su ruske oružane snage gađale grad koristeći iznimno snažnu, ultimativno razornu termobaričku bombu ODAB-9000. Ta informacija još nije potvrđena.

Snimka prikazuje ekstremno razornu eksploziju u središtu grada. Takva bomba dizajnirana je za stvaranje masivnog udarnog vala koji može uzrokovati golema razaranja na velikom području, prenosi Kyiv Post.

MIJENJAJU ZASTAVE VIDEO Rusi su zauzeli strateški važan grad na istoku Ukrajine: 'Neprijatelj je u središtu grada!'

Ova vakuumska bomba naziva se "Kuzkin otac" ili "Otac svih bombi", kako piše ukrajinska specijalizirana vojna stranica Defense Express, i najsnažnije je nenuklearno oružje na svijetu, s eksplozivnom snagom koja je jednaka 44.000 kg TNT-a.

SKLOPILI UGOVOR Volodimir Zelenski: 'Ukrajina jača proizvodnju oružja'

ODAB-9000 je termobaričko oružje, što znači da koristi kisik iz okolnog zraka za generiranje intenzivne eksplozije i udarnog vala, uzrokujući široko rasprostranjeno razaranje na velikom području. Dosad nije zabilježena njena upotreba, slabo je testirana te nije dio službenog arsenala ruske vojske.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • boduldaki 02.10.2024.

    U ukraini je na vlasti HDZ nece dobro proci

  • sinod 02.10.2024.

    svaka bomba koristi kisik iz okolnog zraka inače neb ni bilo kabuumm

  • kajzanavek 02.10.2024.

    Nema više đentelmenskog dvoboja. Sva neke pussyce iz skrivenih mjesta stiskaju gumbiče. Jadno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare