To je to što me zanima!

Snimao se dok zlostavlja konja. Sad je tražio odgodu zatvorske kazne da se brine o konjima?!

Zlostavljač s obitelji drži 31 konja te zbog "brige i odgovornosti" životinjama mora osigurati hranu i kobilama njegu prilikom ždrijebljenja. Zbog toga je zatražio, i dobio, odgodu odsluženja kazne od dva mjeseca
Vidi originalni članak

Video mučenja konja u karlovačkom predrađu Orlovac zgrozio je Hrvatsku. Zbog te snimke uhićen je i osuđen na 6 mjeseci zatvora mladić iz Karlovca. Sad je tražio odgodu osluženja kazne...

Podsjetimo, snimak zlostavljanja objavio je KAportal, a nakon objave poslali su ga karlovačkoj policiji, koja je, s veterinarskom inspekcijom, odmah izašla na teren. Na uznemirujućem videu, koji traje minutu i 12 sekundi, vide se dvije osobe kako batinom mučki tuku konja koji je vezan lancima. Nižu se redom grozni komentari koji potiču muškarca da udara konja i dalje.

Nakon policijske i veterinarske intervencije dan kasnije, trogodišnji pastuh vranac pasmine hrvatski hladnokrvnjak, izuzet je vlasniku, te je bio smještan u sklonište za životinje, a dvije osobe su uhićene te im je određen istražni zatvor.

Presuda Općinskog suda od šest mjeseci zatvora postala je pravomoćna, kao i rješenje o izdržavanju kazne te se osuđenik trebao javiti u zatvor u Karlovcu 15. listopada. Potom je osuđenik tražio odgodu. 

U molbi je naveo kako osuđenik i njegova obitelj uzgajaju 31 konja, pasmine hrvatski hladnokrvnjak, a uzgajaju ih radi rasploda i prodaje. U navedenom razdoblju nužno je vratiti konje u štale i osigurati im odgovarajuću hranu i veterinarsku skrb. Uz to, nužno je konjima osigurati odgovarajuću prehranu, kupiti kukuruz i drugo, jer je berba upravo u tijeku. Kako od navedenih konja dio otpada i na rasplodne kobile, u narednom razdoblju neke se od njih trebaju i ždrijebiti, tako da je i za to potrebna odgovornost i briga osuđenika. Zbog svih tih razloga traži se odgoda nastupa na vrijeme od dva mjeseca.

Sud je zaključio da je njegova molba osnovana te se, po novome, mora javiti u zatvor 15. prosinca.

- S obzirom na broj konja, kao i činjenicu da se u narednom razdoblju konji s vanjske ispaše moraju vratiti štale, nužno im je u tom vremenu osigurati odgovarajuću prehranu, a uz to, nužna je osuđenikova nazočnost pri ždrijebljenju kobila, te je udovoljeno molbi osuđenika da mu se odgodi izvršenje zatvorske kazne na vrijeme od dva mjeseca po navedenoj osnovi - zaključio je sud.

Idi na 24sata