To je to što me zanima!

Snažan uragan prijeti Floridi, vlasti ozbiljno upozorile: 'Ako odlučite ostati, umrijet ćete!'

Očekuje se da će obalu Floride udariti u srijedu navečer. Mogao bi biti smrtonosniji od uragana Helene koji je prošlog tjedna odnio više od 220 života diljem nekoliko saveznih država
Vidi originalni članak

Dok se uragan Milton približava Floridi, gradonačelnica Tampe izdala je ozbiljno upozorenje stanovnicima koji ne slušaju pozive na evakuaciju. U Floridi su proglasili izvanredno stanje. Ojačao je na kategoriju 5, s udarima vjetra i preko 280 kilometara na sat.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Očekuje se da će obalu Floride udariti u srijedu navečer. Mogao bi biti smrtonosniji od uragana Helene koji je prošlog tjedna odnio više od 220 života diljem nekoliko saveznih država.

PRIPREMAJU SE NA KATASTROFU VIDEO Evo kako uragan Milton izgleda iz svemira: 'Mogla bi biti najgora oluja u 100 godina'

- Ako se odlučite ostati... umrijet ćete - kazala je gradonačelnica Jane Castor za CNN. Naglasila je da je vrijeme za bijeg sada.

- Možda su to učinili i drugi, ali ovako nešto nikada nije viđeno. Helene je bila buđenje, ovo je doslovno katastrofa. Mogu reći bez ikakvog dramatiziranja da ako se odlučite ostati u jednoj od tih evakuacijskih zona, umrijet ćete - upozorila je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ističe da očekuju plimni val od preko tri metra. Plimni val uragana Helene bio je oko 1,83 metra.

- A to je doslovno bilo razarajuće za mnoge u našem obalnom području - dodala je.

Milton je već drugi najjači uragan u Meksičkom zaljevu u zabilježenoj povijesti, a stručnjaci vjeruju da će postati još jači kako se približava Floridi. Vjetrovi oluje već dostižu nevjerojatnih 290 km/h, a očekavaju se i jaki pljuskovi.

EVO KAKO IZGLEDA IZ SVEMIRA Uragan Milton naglo jača, udari vjetrova su i do 280 km/h! Na Floridi strahuju nakon Helene...

- Ovo je nešto što nikada u životu nisam vidjela i mogu reći da nitko tko je rođen i odrastao u području Tampa Baya nije vidio ništa slično. Ljudi se moraju evakuirati - ponovila je.

Dugačka kolona automobila već je bila na cesti u ponedjeljak navečer, a police u supermarketima širom područja bile su prazne zbog panike i kupovine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nedam se 08.10.2024.

    Ko ne sluša poziv za evakuacijom, njegov izbor

Komentiraj...
Vidi sve komentare