To je to što me zanima!

Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)

Motorist (79) imao je nesreću na Jadranskoj magistrali te mu se prolilo motorno ulje po cesti. 25 minuta nakon toga, slovenski bračni par motorista u zavoju nalijeće na ulje. Na mjestu su poginuli, a 79-godišnjak je uhićen
Vidi originalni članak

Bračni par motorista s Bleda poginuo je u nesreći na Jadranskoj magistrali 21. rujna. Radi se o Gregoru Poklukaru (53) i Mojci Stare (50), pišu Slovenske novice.

Hrvatska policija je također izvijestila o nesreći. Navode kako je zbog te tragedije uhićen 79-godišnji motorist iz Slovenije koji je 25 minuta prije pogibelji bračnog para, imao nesreću u kojoj mu se prolilo motorno ulje na kolniku. Na to ulje je u nepreglednom zavoju naletio bračni par, motorist i njegova suvozačica. Smrtno su stradali.

Priopćenje pročitajte u cijelosti:

Dana 21. rujna 2024. godine u 14,35 sati na dionici državne ceste broj 8, kod mjesta Donja Klada dogodila se je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

Nesreća se dogodila kada je 53-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Senja u smjeru Karlobaga, te ulaskom u oštri nepregledni zavoj naišao na ulje na kolniku uslijed čega je izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, udario u zaštitnu metalnu ogradu i izletio izvan kolnika u provaliju.

Na mjestu događaja smrtno su stradali 53-godišnji vozač i 50-godišnja putnica na motociklu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je do prolijevanja motornog ulja na kolniku došlo uslijed prometne nesreće koja se dogodila 21. rujna 2024. godine u 14,10 sati u kojoj je sudjelovao 79-godišnji vozač motocikla slovenske nacionalne oznake, a koji nije poduzeo sve radnje nakon izazivanja prometne nesreće. Vozač motocikla u prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen.

Zbog osnova sumnje da je 79-godišnji vozač počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu on je uhićen i biti će predan pritvorskom nadzorniku.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • kumovi vt 27.09.2024.

    Čovjek je imao udes sa lakšim tjelesnim povredama i kako je mogao u roku 15 min osigurati ili počistiti ulje koje se izlilo iz motora. Mjesto nesreće osigurava i preusmjerava policijska patrola do dolaska očevidno ekipe ili istražnog sudca u slučajevima teže nesreće. Čak ni nesmije kompromitirati tragove mjesta udesa.

  • DENDEERI 27.09.2024.

    za vrijeme obuke za vozača naglašeno je da ako naiđeš na opasnost koja bi mogla ugroziti nečiji život dužana si otkloniti a ako ne možeš obilježiti odgovarjućim znom iozvati nadležne.u ovm slućaju policija je bila prva i nije otklonila opasnost ...krivi su---

  • rocky555 27.09.2024.

    Ček, dakle onaj prvi motorist je trebao nekako se ozlijeđen dovući do mjesta nesreće kako bi sanirao ulje? Što su radili policija i cestari za to vrijeme? Zašto policija nije stavila trokut upozorenja ili nešto? I sad će taj jadnik ispasti kriv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare