To je to što me zanima!

Slovenska šefica diplomacije: 'Ponašanje izraelske vojske u Libanonu je teški zločin...'

Rekla je kako će ponoviti poziv na uvođenje sankcija protiv izraelskih političkih čelnika koji krše međunarodno pravo te na pooštravanje sankcija protiv izraelskih doseljenika koji čine nasilje na Zapadnoj obali
Vidi originalni članak

Oštra osuda akcije izraelske vojske u Libanonu stigla je od ministrice vanjskih i europskih poslova Slovenije Tanja Fajon uoči sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije u Luksemburgu.

- To je incident koji predstavlja kršenje međunarodnog prava. Podržavam rad misije UN-a u Libanonu (UNIFIL). Potrebno je osigurati trenutačni prekid neprijateljstava - upozorila je te naglasila potrebu zaštite mirovnih snaga.

UDAR DRONOVIMA Ubijeni izraelski vojnici su tinejdžeri: Sin mi je uskoro trebao završiti vojnu obuku

Istaknula je kako je riječ o "teškim kaznenim djelima i zločinu". 

- Slovenija teži aktivnom spašavanju, okončanju rata u Gazi, zaštiti civila i pružanju dodatne humanitarne pomoći - dodala je.

Također je izrazila podršku UN-ovoj Agenciji za pomoć i rad u Palestini (UNRWA). Dodala je kako će ponoviti poziv na uvođenje sankcija protiv izraelskih političkih čelnika koji krše međunarodno pravo te na pooštravanje sankcija protiv izraelskih doseljenika koji čine nasilje na Zapadnoj obali.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Antimor 14.10.2024.

    Ova Slovenka bi trebala pripaziti što govori. Sad slijedi zahladnjenje odnosa između Hrvatske i Slovenije. Plenković i Radman (koje navodno financiraju židovi) sigurno neće preko ovoga preći. Nadam se da neće doći do rata.

  • Mata10 14.10.2024.

    Gdje je gospođa bila dok je hezbolah godinu dana ispaljivao rakete na Izrael? Jeli se gospođa zabrinula što je Izrael morao evakuirati stanovništvo sa granice sa Libanonon? Jeli se gospođa zabrinula što Kinezi rade muslimanima ili što Huti rade u Jemenu?

  • dobar loš zao No1 14.10.2024.

    Da se židovi ne brane..,muslići bi ih potamanili u jednom danu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare