To je to što me zanima!

Slovački mediji: Atentator na Roberta Fica je umirovljeni pisac, oružje je imao ilegalno

Književnik je u Fica ispalio nekoliko metaka od kojih ga je jedan pogodio u abdomen. Prebacili su ga u bolnicu i u ovom trenutku je u životnoj opasnosti
Vidi originalni članak

Pokušaj atentata na slovačkog premijera Roberta Fica uzdrmao je zemlju, ali i širu javnost. Fico je, prema pisanju slovačkih medija, upucao umirovljeni književnik Juraj Cintula (71) iz mjesta Levica. 

Književnik je u Fica ispalio nekoliko metaka od kojih ga je jedan pogodio u abdomen. Prebacili su ga u bolnicu i u ovom trenutku je u životnoj opasnosti.

BROJNA PODRŠKA Nižu se reakcije nakon pokušaja atentata na Fica, oglasio se i Plenković: 'Užasan čin nasilja'

Na Fica je ispaljeno nekoliko metaka u Handlovi, gradu sjeveroistočno od Bratislave, gdje se održavala sjednica vlade. Policija je odmah svladala napadača, a Fico je prebačen u bolnicu.

Brojne europske države izrazile su šok i osudile napad na slovačkog premijera uz poruku da ne bi smjelo biti nasilja u europskoj politici.

Inače, Cintula je objavio i nekoliko knjiga među kojima su i zbirke poezije. Osnovao je i književni klub u mjestu u kojem živi. Pretpostavlja se kako je oružje nabavio ilegalno.

 
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Pastafaristia 15.05.2024.

    Ah, tzv. proruskog premijera upucao umirovljeni pisac, demokratski prihvatljjivo.Istraga mi mogla biti ista,

  • Car.Mrgud 15.05.2024.

    Kak političarska b..da diljem europe osuđuje napad, a najveći su moralni i ljudski talog...i prepalo se to, da se još kojem od tih zaslužnih likova ne dogodi nešto slično...

  • Linz 15.05.2024.

    'allo novinar, kako može biti umirovljen književnik i pisac ................................ 'ajde kaži mi , majke ti ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare