To je to što me zanima!

Istok Hrvatske napada komarce dronovima: 'Ulaze nam u usta, u oči, u uši, svašta. Grozno...'

Analiza nakon provedenog tretmana dronovima koji je koštao 2000 eura pokazala je stopostotnu učinkovitost jer komaraca nema...
Vidi originalni članak

U Slavoniji i Baranji zasad nema najezde komaraca kao proteklih godina. Nema je zbog sušne godine i niskih vodostaja Drava i Dunava, ali i zbog do sada najveće mobilizacije snaga i sredstva za rat protiv njih. U baranjskim Kneževim Vinogradima u borbu s komarcima krenuli su i dronovima, piše RTL. 

SUPER RECEPTI Napravite domaće repelente za komarce od prirodnih sastojaka

Kneževi Vinogradi nalaze se neposredno uz Kopački rit pa ovo doba godine zbog komaraca mještanima zna biti neizdrživo.

- Moramo biti unutra, ulaze u usta, u oči, u uši, svašta. Nešto grozno - rekla je mještanka Kata. Poznati su i kao mjesto u kojem je prošle godine mjerenje pokazalo da je komaraca nakon plaćenog tretiranja - još više.  

- Stoga smo se evo ove godine, konzultirajući struku, odlučili na neka inovativna rješenja i po prvi puta smo uključili tehnologiju, dronove, i evo prvi rezultati pokazuju da smo na dobrom putu - rekao je Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi, za RTL. 

Analiza nakon provedenog tretmana dronovima koji je koštao 2000 eura pokazala je stopostotnu učinkovitost jer komaraca nema.

- Nema, stvarno nema, ja ih još nisam primijetila - rekla je građanka Ilonka

VIRUS ZAPADNOG NILA Slavonac jedva preživio ubod komarca: 'Ponovno sam morao učiti hodati. Poslao me u komu'

I Osijek i okolica idu s dronovima

Dronove protiv komaraca koristit će i u Osijeku i okolnim općinama koji su za borbu s njima ove godine osigurali 1.900.000 eura, javlja RTL. 

- Značajno ćemo koristiti dronove prilikom larvicidnog tretiranja to je recimo i najveća razlika u odnosu na prošlu godinu što bi trebalo povećati učinkovitost posebno kad govorimo o teško dostupnim, nepristupačnim terenima - kaže Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka. U Osječko-baranjskoj županiji uskoro bi trebao zaživjeti i Centar za kontrolu komaraca s najsuvremenijim metodama borbe protiv njih.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • paket mjera 19.05.2024.

    Dajte komarcima krvi malo šta ste se stisli,neka zive

  • rijetko kulturan 2.0 19.05.2024.

    Prije nekoliko dana je bila vijest kako nema komaraca...

  • hercegovac katolik lopina 19.05.2024.

    Ako napadaju dronovima onda su krivi rusi

Komentiraj...
Vidi sve komentare