To je to što me zanima!

Skupocjena jahta ukrajinskog oligarha na Jadranu: Vrijedi nevjerojatnih 500 mil. dolara

Krajem srpnja ova je jahta viđena u blizini Rta Kamenjak u Istri, a tko je na njoj nije poznato. Zna se tek da je predviđena za 24 putnika, te da je zaplovila ove godine
Vidi originalni članak

Nikad tako nešto u našem Jadranu nismo vidjeli, izgleda nevjerojatno, tako je čitatelj 24sata komentirao gigantsku jahtu od 500 milijuna dolara koja je usidrena u akvatoriju Molata. 

Najnovija jahta Luminancea jednog od najbogatijih Ukrajinca Rinat Ahmetov već je četiri dana na tom području, kaže nam čitatelj. Vlasnici ove jahte uživaju posebne mjere zaštite i sigurnosti.

Poslovna korporacija System Capital Management (SCM) i nogometni kluba Šahtar iz Donjecka, pod rukovodstvom su Ahmetova koji je svojedobno bio i aktivni političar. 

NE ČUVA SE SUNCA FOTO Wow, kakva jahta! Evo kako Đoković puni baterije na hrvatskoj obali nakon zlata

Hrvatsko izdanje Forbesa nedavno je objavilo kako je tvrtka DRI, dio velike ukrajinske DTEK grupe u vlasništvu oligarha Rinata Ahmetova, najavila svoje prve projekte u Hrvatskoj –  vjetroelektranu snage 127,5 megavata, ali i transformatorsku stanicu 400/110 kV namijenjenu povezivanju projekata obnovljivih izvora energije s elektroenergetskom mrežom, za koju kažu da će biti prva takva izgrađena u Hrvatskoj u 20 godina.

Krajem srpnja ova je jahta viđena u blizini  Rta Kamenjak u Istri, a tko je na njoj nije poznato. Zna se tek da je predviđena za 24 putnika, te da je nakon dvije godine gradnje u Švicarskoj, ova jahta koja je duga 145 metara, zaplovila tek ove godine. 

CIJENA? PRAVA SITNICA VIDEO Jahta Khalilah zlatna je kraljica Jadrana: Ima bazen, dva salona, sobu za zabavu...

Njezina procijenjena vrijednost iznosi 500 milijuna dolara, s godišnjim operativnim troškovima od oko 50 milijuna dolara koja osigurava luksuz onima koji s njom plove, a koje opslužuje posada od 40 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • axl44 23.08.2024.

    ma nemoguće da je vlasnik tamo neki milijarder, ja sam mislio da je neki hrvatski zaštitar štedio par mjeseci pa se počastio jahtom 🤦‍♂️

  • Primorac1 19.08.2024.

    Moj Plenki zapljeni mu jahtu. Jahta na licitaciji. Novac i njega poslat u UKRAINU.

  • Stari gnjus 14.08.2024.

    Zar ste očekivali da će na pramac ugraditi HIMARS i krenuti u boj? 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare