To je to što me zanima!

Skupljali hranu za vatrogasce u Žrnovnici: 'Nadamo se da smo pomogli. Nastavljamo i danas'

Ante Krajina s prijateljima je skupljao hranu za vatrogasce i rekao nam da nastavljaju dalje s ovim dobrim činom. Poziva sve zainteresirane da im se pridruže i okrijepe umorne vatrogasce
Vidi originalni članak

S obzirom na situaciju na terenu u Žrnovnici, prijatelji i ja smo odlučili pomoći našim hrabrim vatrogascima koliko kod možemo. Počeli smo zvati restorane i fast foodove, a na našu sreću svima se svidjela ideja da ih dobro nahranimo, ispričao nam je Ante Krajina koji je sudjelovao u ovom prekrasnom činu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodaje da su vatrogasci sigurno bili iscrpljeni od gašenja požara u protekla dva dana.

- Krenuli smo autom i počeli skupljati donacije. Pripremili smo hranu i piće za svih 160 vatrogasca. Nismo mogli vjerovati da se uspjelo toliko toga skupiti. Drago nam je da smo im barem koliko toliko uspjeli pomoći - ispričao je.

Dodao je da nastavljaju dalje s ovim dobrim činom. Poziva sve zainteresirane da im se pridruže i okrijepe umorne vatrogasce.

- Ako ima itko volje, od restorana i fast foodova, neka se slobodno pridruži. Mogu i sami otići s hranom i pićem u DVD Žrnovnica. Nadam se da nismo jedini i da će što više ljudi priskočiti u pomoć - rekao je.

GALERIJA Vatrena kataklizma: Pogledajte koliko je požar bio blizu kućama

Vatrogasci su noćas u Žrnovnici sprječavali prodor požara u Podstranu i u tomu su uspjeli, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i dodao da je u srijedu ujutro na terenu 250 gasitelja, uključena su tri kanadera, a pomoć je stigla i iz drugih dijelova Hrvatske.

"Iza vatrogasaca je teška, noć pa su jutros obavljene zamjene vatrogasnih snaga na terenu s vatrogascima iz Šibensko-kninske,  Zadarske i Ličko-senjske županije te iz Zagreba. Sada je na terenu 250 vatrogasaca i 80 vozila", rekao je Hini Tucaković.

Ponovio je i kako su sve kuće obranjene te nema ozlijeđenih vatrogasaca.

Požar je buknuo u ponedjeljak navečer nakon udara groma te se u utorak, uz puhanje maestrala ponovo razbuktao.

- Situacija je složena. Neke dijelove požara smo uspjeli primiriti, odmaknut ga od kuća na Žrnovnici. Imamo problem prema Sitno Donjem, nastojimo tu frontu zaustaviti do jutra. Borimo se, požar je velik i složen - rekao je za HRT Mario Mikas, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita.

VIDEO Dramatična snimka: Vatrogasci objavili kako su obranili kuće

U ovom trenutku situacija je i dalje ozbiljna, a vatrogasci su podigli kanadere kako bi dodatno pojačali napore u borbi protiv vatre. Požarna linija proteže se između Žrnovnice i Donjeg Sitnog, a fronta je duga nekoliko stotina metara. Iako su vatrogasci obranili kuće, na terenu još uvijek ima otvorenog plamena. Sada se požar proširio i na područje Sitnog Gornjeg, što dodatno otežava situaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare