Kako bi se financijski oporavili nakon blagdana ili uštedjeli na budžetu ne morate odustati od mesnih specijaliteta. Mesne štruce samo su početak gastropriče o jelima za koja ne treba izdvojiti mnogo novca, a slijede ih okruglice od kobasica, složenci, gulaši i drugi specijaliteti od svinjetine ili kokoši. U kombinaciji s prhkim ili lisnatim tijestom, sezonskim povrćem ili tjesteninom meso dobiva slasne nove uloge.
Na pristupačnom izboru jela nalaze se i bruschette. Mediteranske meze nude brojne mogućnosti nadijevanja, a gotove su za desetak minuta. Brojne varijacije na temu nude i deserti s pudingom, a ako više uživate u prhkim keksima obavezno kušajte crinkles. Gastrohit s Filipina osvojio je top-liste omiljenih kolačića. Čokoladna slastica mekog srca od karamele ili kakaa još je slasnija obogatite li je mirisnim aromama ili sirom. Tu je i recept za čokoladnu tortu bez brašna za koju vam je potrebno samo tri sastojka, a ako i dalje ne znate što biste poslužili za desert, zavirite u recepte čitatelja.
Ako ste se nakon dugačke zime zaželjeli mladog povrća neka vam šparoge posluže kao uvertira u proljetni jelovnik. U povodu manifestacije "Dani istarske šparuge" kuhar Voljen Panić koji radi u Vinoteci San Rocco, u malom mjestaštu Brtonigli otkrio nam je kako ih kupiti, očistiti i pripremiti. Kušajte fritaju sa šparogama i pršutom, tortelline punjene mesom boškarina na kremi od šparoga ili proljetnu teletinu na palenti sa šparogama koje potpisuje ovaj mladi i perspektivni kuhar.
Nadahnuti proljetnim namirnicama pripremili smo i 16 sezonskih recepata. Riblji fileti s češnjakom i mladim keljom, popečci od riže s povrćem, provansalska piletina, osvježavajuće juhe i lazanje s blitvom samo su neki od specijaliteta na šarenoj paleti.
Ne propustite na svim kioscima!