Osim što su jeftina i slasna, jela od mljevenog mesa jednostavna su za pripremu. Sočne lazanje, složenci ili u mljeveno meso u kombinaciji s paštom lako postaju glavno jelo, a burek, popečci ili mesne okruglice sa slatko-kiselim umakom dostojni su svake gastrozabave. Ostane li viška mesa, iskoristite ga u namazima i paštetama, a obogatiti ih možete začinskim solima s aromatičnim začinima. Uz dobru organizaciju i nekoliko kulinarskih trikova lako je skuhati ručak za pola sata, a neka vam recepti, poput primjerice zapečene piletine s patlidžanima, tjestenine s brokulom i slaninom te carbonara, posluže za nadahnuće. Uživate li u jelima od tjestenine, voljet ćete kuhinju Gennara Contalda, talijanskog chefa i mentora J. Olivera. Talijani obožavaju nadjevene omlete koji se savijaju poput rolade i režu na ploške, a u ovom broju magazina za uživanje saznajte sve o mediteranskim nadjevima koje koriste.
Oni koji više naginju japanskim načinima pripremanja hrane mogu zaviriti u rubriku "imam ideju", gdje donosimo recepte za tempuru. Umjetnost prženja mesa, ribe i povrća u hrskavom, ali laganom omotaču Japanci su doveli do savršenstva.