To je to što me zanima!

'Skratio' put: Sagradio stotine stepenica da se što prije okupa

Na pomorskom dobru: Bogataš je kupio zemljište nedaleko od Omiša. Počupao je borovu šumu i sagradio stepenice. Kupači se sad boje kamenja koje klizi na plažu
Vidi originalni članak

Imućni  Talijan s ruskom adresom najprije je počupao borovu šumu, a onda na pomorskom dobru u uvali Borak u Marušićima, mjestu 15-ak kilometara udaljenom od Omiša, sagradio trideset metara visoke betonske stepenice.

Nema dozvolu za stepenice kojima si je skratio put do mora jer je riječ o pomorskom dobru, a time i o negrađevnoj zoni, kaže Zvonimir Marušić

Gradnja je potiho počela još početkom veljače ove godine, a stepenice u koje je “utučeno” više od 1000 kubnih metara betona niknule su u periodu od dva mjeseca. 

Vlasnik parcele koja broji više od 7500 četvornih metara bavi se ugostiteljstvom i hotelijerstvom, a što će osim stepenica graditi na tom zemljištu, nitko ne zna.

- Nema dozvolu za stepenice kojima si je skratio put do mora jer je riječ o pomorskom dobru, a time i o negrađevnoj zoni - kaže Zvonimir Marušić, predsjednik Mjesnog odbora Marušići

Upropaštena je vizura obale i ugrožena sigurnost kupača

Dodaje da je gradnjom upropaštena vizura uvale, a i ugrožena sigurnost kupača jer je na stijenama uništeno vezivno tkivo koje je držalo kamene gromade.

- Neke su stijene već pale, a dvije ili tri, teške sigurno 20 tona, opasno prijete odronjavanjem - tvrdi Marušić, koji će nadležnom ministarstvu podnijeti zahtjev za rušenjem stepenica.

Idi na 24sata

Komentari 222

  • mdjefero 15.07.2014.

    Stepenice mu odmah moraju srušiti kao što su rušili kuću,gospodo iz ministarstva gradnje i prostorng uređenja i zvolite napraviti svoj posao za kojega ste debelo plačeni.a dotočni gospodin od ministarstva okoliša kazni za porušene borove .

  • Grgurica 14.07.2014.

    mislim-daje-u-redu-izgleda-dobro-jasam-tud-kruha-zaradio-presu-tud-vodali-poskoci

  • mestar 14.07.2014.

    Nista to nije sto ce tek bit kada sve rasprodamo i navale oni bilih guzica sijevernjaci koji svoju drzavu i prirodu cuvaju i postivaju zakone a kod nas se brzo udomace i rade isto kao nasa birokracija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare