To je to što me zanima!

Škola u Osijeku već je zabranila mobitele, nastavnici zadovoljni: 'Djeca su aktivnija, više pričaju'

Prema novome pravilniku, postoji li potreba, učenik u svakome trenutku može zatražiti mobitel i javiti se roditeljima.
Vidi originalni članak

U jednoj osječkoj osnovnoj školi već je uvedeno novo pravilo zabrane korištenja mobitela, piše HRT. Učenici mobitele moraju odložiti u označene kutije na početku nastave. Svaki nastavnik preuzima kutiju za taj dan i pohranjuje je u zbornicu, objašnjava za HRT Sonja Kovač, nastavnica matematike i fizike u OŠ u Osijeku.

Iz škole poručuju da je odluka o ograničenoj uporabi mobitela donesena nakon praćenja promjena u ponašanju učenika, koje su izravna posljedica korištenja mobitela; poput smanjene pozornosti, tjeskobe i siromašnijeg rječnika.

- Sada primjećujem da su slobodniji, češće prilaze k nama učiteljima. S nama razgovaraju. Međusobno se više druže, razgovaraju, osmjehuju, kreću tijekom odmora, rekla je Darija Atlagić, nastavnica hrvatskog jezika.

- Mi smo kroz CARnet-ov projekt e-škole dobili puno te opreme... digitalne, i nemamo razloga, zapravo, učenici nemaju razloga nositi te mobitele osim da bi se čuli sa svojim prijateljima za vrijeme nastave ili sa svojim roditeljima, rekao je Zlatko Kraljević, ravnatelj. 
Prema novome pravilniku, postoji li potreba, učenik u svakome trenutku može zatražiti mobitel i javiti se roditeljima.

SLAŽETE LI SE S ODLUKOM? Splitski ravnatelji donijeli odluku: Osnovnoškolci ne smiju više s mobitelima na nastavu!

Slična odluka i u Splitu

U Splitu je odluka već donesena na razini ravnatelja osnovnih škola i treba biti potvrđena putem vijeća roditelja i izmjena dok se u drugim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije i drugih regija i dalje očekuje odluka, piše Dalmatinski portal.

Jeste li vi za zabranu?

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Marko33 03.10.2023.

    Tko je uopće dozvolio mobitele u osnovnim školama?Ja sam svoj prvi dobio krajem 8 razreda u 6mj 2003

  • Vjevegrica 03.10.2023.

    ja ne kužim ni roditelje koji na svaki izlet nosaju te tablete, mobitele ili daju djeci u parku da se igraju s mobitelima.....

  • MarkoDDR35$ 03.10.2023.

    Moji idu sami u školu i nose mobitel da se mogu javiti putem i da znam gdje su. U školi ih ne smiju koristiti nigdje pa ni vani. Pametni satovi zabranjeni, doduše u Njemačkoj smo,ali napokon da takvo nešto kreće i kod nas. Za pohvalu

Komentiraj...
Vidi sve komentare