To je to što me zanima!

Skandal u Hrvatskoj vojsci: Petorica vojnika pozitivni na drogu, jedan je sin časnika HV-a

U izvanrednom nadzoru nad pripadnicima Hrvatske vojske, otkriveno je da su petorica pozitivna na droge. neslužbeno se doznaje, na kokain
Vidi originalni članak

Četvorica specijalaca i pripadnika Zapovjedništva za specijalne snage bila su pozitivna na drogu - neslužbeno, na kokain, doznaje Dnevnik Nove TV. Testirali su ih bez najave, ali i ciljano. 

U drugoj akciji testiranja, pozitivan je bio pripadnik vojne policije koji je radio na osiguranju većine događaja na kojima su bili vojni i državni vrh. Slučajevi za sad nisu povezani, a navodno je pripadnik vojne policije duže bio pod nadzorom. Protiv svih će biti pokrenut stegovni postupak. 

- Oružane snage redovito provode nadzore postrojbi po pitanjima provedbe propisa i poštivanja vojne stege. (...) Slučajevi uporabe opojnih sredstava će se, kao i do sada, stegovno procesuirati, ali i dati nadležnom državnom odvjetništvu na postupanje. Za korištenje droga u OSRH i dalje vrijedi načelo nulte tolerancije - rekli su iz MORH-a za Novu TV

'DOŠLO MOREM, A OTIŠLO U ZRAK' Policija spalila 505 kilograma zaplijenjenog kokaina: 'Gdje je ostatak, zaplijenjeno je 575 kg?'

Obje akcije su provedene u zadnjih par tjedana, a nadležni ne otkrivaju jesu li pripadnici oružanih snaga unosili drogu u vojarnu, konzumirali ju u službenim prostorijama, koliko dugo niti o kojim količinama je riječ. Jedan od vojnika koji su pozitivni na testu za droge sin je časnika Hrvatske vojske. 

- Najčešće zadnji saznaju oni u najbližem okruženju - kaže bivši pripadnik HV-a Kristian Družeta.

Zapovjednici postrojbi dužni su voditi računa o ponašanju svojih ljudi, naglašava.

- Trebao je znati neposredno nadređeni, bilo bi dobro da zna čime se bave za vrijeme službe ili u slobodno vrijeme, ali opet teško je znati što ljudi rade u slobodno vrijeme. A kad govorimo o kokainu najčešće se koristi jer puno kraće ostaje u tijelu u odnosu na marihuanu i neke lakše droge -  pojašnjava Družeta.

Vrhovni zapovjednik oružanih snaga i predsjednik države, Zoran Milanović, obaviješten je o slučaju. 

Idi na 24sata

Komentari 263

  • undžgapar 28.07.2021.

    marimahuna

  • pčela 20.07.2021.

    To sve nadrogirano. Strašno.

  • Zlatna Vuga 20.07.2021.

    Imaju lako zarađenu veliku plaću, a ništ ne rade, pa imaju za drogu. Profil zaposlenih - oni koji nisu bili ni za kakve škole, često propaliteti koji nisu htjeli raditi ništ drugo, lakše bilo otić u vojsku nego ljepit pločice. Umišljeni balavanderi koji se rugaju onima koji idu na fakultet jer imaju veće plaće nego što će oni imati kada se zaposle nakon godina učenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare