Ne boje se ugostitelji svojih visokih cijena. Tržište čini svoje. Samo tko nam je kriv što smo zaostala zemlja. Malo se i putuje vanka pa takvima ostaje predodžba, kriva slika kako ljudi nemaju para. Ma nije im problem ni radna snaga. Ni Filipinci ni Slavonci. Sve igra. Samo zakerala nađu kao neki problem, a problema nema. To nam je i dokazao jedan ugostitelj blizu Matejuške, samo je dio razgovora na splitkoj ribarnici, piše Dalmacija Danas.
POGLEDAJTE VIDEO
- Kako će Filipinac, Slavonac znat razliku između lignje i lignjuna? A šta ti misliš da oni koji ovdje uđu znaju šta su naručili, lignju ili lignjuna - kaže prodavač na Peškariji u Splitu. Tamo su cijene skočile u nebesa gdje kilogram škampi ide do 40 eura.
Dok se neki pitaju tko to kupuje po tim cijenama, prodavač odgovara 'domaći svit, ima se, meže se'. Cijena srdele ide do 4 eura kilogram, a nitko je ne kupuje kažu.
- Pa jel vidiš ti ovo?! Gadi mi se više govorit o cijenama. I kad je ovoliko nabavna, a vridi i za šampjere i škarpine, onda je normalno da je kil' u restoranu priko 600 kuna. Vidit ćeš kad počne lito. Uvik se slomi na onog zadnjeg - rekao je kuhar obližnjeg restorana kojeg su sreli na ribarnici.
POGLEDAJTE VIDEO