To je to što me zanima!

Milanović o Lex Perkoviću: Ne kockam, ne gubimo ni centa...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nema kockanja, nema izlaganja, nema ugrožavanja nacionalnih interesa, nema štete ni jedne jedine funte ili penija ili eura kada su u pitanju EU fondovi, rekao je
Vidi originalni članak

Tajanstveni pojedinci iz mladeži HDZ-a, koji se ne žele predstaviti, došli su u četvrtak ujutro ispred Vlade predati pohvalnicu Zoranu Milanoviću zbog nevjerojatne brzine u kojoj je Hrvatsku doveo u izolaciju štiteći zločince. Time je kažu ugrožena gradnja Pelješkog mosta i ulazak u Schengen. Pozivaju premijera da pomogne Hrvatskoj i podnese ostavku.

Ipak, pohvalnicu nisu uspjeli osobno predati već su je urudžbirali na porti.

Vlada se ne kocka ničim! Nisam sklon kocki, ne znam uopće kartati. Znao sam briškulu, zaboravio sam i to. Nisam bio na poker aparatima. Nemam te sklonosti, a koliko znam nitko ovdje ih također nema. Ali, strpimo se još malo i pozivam Vas da vjerujete Vladi. To je jedino, rekao je Milanović

Na sjednici u četvrtak Vlada neće raspravljati o takozvanom Lex Perković, iako je to u ponedjeljak najavio ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Ipak, Zoran Milanović osvrnuo se na početku sjednice na Lex Perković. 

- Vlada se ne kocka ničim! Nisam sklon kocki, ne znam uopće kartati. Znao sam briškulu, zaboravio sam i to. Nisam bio na poker aparatima. Nemam te sklonosti, a koliko znam nitko ovdje ih također nema. Ali, strpimo se još malo i pozivam Vas da vjerujete Vladi. To je jedino - rekao je Milanović. 

- Nema kockanja, nema izlaganja, nema ugrožavanja nacionalnih interesa, nema štete ni jedne jedine funte ili penija ili eura kada su u pitanju EU fondovi. To je naprosto nemoguće - izjavio je.

- Ali nećemo se nadglasavati. Sad traje jedan medijski rat, postoje ovakve i onakve informacije. Socijalisti podržavaju hrvatsku Vladu, kažu jedno. Pučani kažu drugo. Već sama ta činjenica govori da je istina na skliskom terenu - rekao je.

Poziva sve da dopuste da se u idućih nekoliko dana u konzultacijama s partnerima, državama članicama i Europskom komisijom izvedemo zaključke i donesemo odluku koja će biti dobra za Hrvatsku.

- Tu nema štetne odluke za Hrvatsku. Dakle, ne se dati pretjerano impresionirati, stvari shvatiti ozbiljno, ali ovo nije nikakva velika bitka. Iz ovoga ćemo svi izvući dobre pouke za Hrvatsku uz jako malu cijenu - zaključio je.

Ranko Ostojić: Lex Perković ne postoji

Prije sjednice Vlade ministri nisu bili previše raspoloženi razgovorljivi o Lex Perkoviću. Na pitanje zašto na sjednici Vlade, unatoč najavama, nema izmjena Lex Perkovića, potpredsjednik Vlade Branko Grčić je samo kratko kazao:

- Sve ćete čuti ovih dana. Ne mogu vam ništa više od toga reći - rekao je.

Potpredsjednik Ranko Ostojić u prolazu je samo dobacio kako Lex Perković ne postoji. Za ministra Gordana Marasa to je pitanje za ministra pravosuđa Miljenića. Ponovio je svoj stav o cijelom slučaju:

- Rekao sam u više navrata, a to je da Hrvatska ima svoju agendu i da će štiti svoju državu i građane i biti ravnopravna članica Europske unije - kazao je Maras.

Milanović i Pusić došaptavali se i smijali

Iako se u medijima nagađalo o nategnutim odnosima između Vesne Pusić i Zorana Milanovića, tijekom sjednice su se došaptavali i smijali.

Nakon kratkog osvrta, članovi Vlade prihvatili su Dnevni red sjednice, a zatim i sve prijedloge.

HNS ne želi da izmjena stupi tek u srpnju 2014. godine

HNS-ovci, na čelu s Vesnom Pusić, navodno ne žele da sporne izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU-a stupe na snagu tek 15. srpnja 2014. godine. 

Ipak, ministrica tvrdi da vladajuća koalicija nije došla u pitanje i da će riješiti problem, te da su na istoj strani. 

Vlada je na sjednici, između ostalog, raspravljala o izmjeni Zakona o vanjskim poslovima, o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, te o nacrtu prijedloga Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskog sabora.

Idi na 24sata

Komentari 301

  • Mladen Kozic 20.09.2013.

    A sada svima vama koji ste protiv predsjednika vlade Zorana Milanovića koji želi promjenu u ustavu znači da ste da uđe u zastaru i ovo citat iz Nacionala broj 741 autor Orhidea Gaura a glasi - No ni istraga protiv ubojica Ante Paradžika, koja je formalno vođena, nije dospjela daleko, odnosno nije se odmakla dalje od punkta "Jež 2" u Sesvetama. Osuđena su samo četvorica policajaca koji su bili na punktu, a Blaž Sarić, koji je radiovezom dojavio da se u Paradžikovu automobilu možda nalaze martićevci, nikada nije optužen. Tadašnji državni tužitelj Anto Nobilo, koji i danas tvrdi da je riječ o velikoj zabuni nastaloj zbog panike i ratne situacije, odbacio je slučaj kad je obitelj Paradžik 1994. ponovo pokrenula tužbu nakon što su pronađeni dokazi da su Paradžika cijelo vrijeme pratili pripadnici tajnih službi. Nakon toga, i Dražen Budiša, koji je javno progovorio o cijelom slučaju, zaprimio je prijetnje smrću. Nikada nije utvrđeno ni tko je preko UKV veze pod šifrom PP2, dok se Lada Niva približavala "Ježu 2", povikao: "Ubij to! Strijeljaj to odmah!" Prema nekim indicijama mogućnost da se ubace u UKV vezu kontrolnog punkta imali su pripadnici skupine Labrador, odnosno tajna policijska pratnja koja je cijelo vrijeme pratila Paradžikovo kretanje. No ključni dio snimke u trajanju osam minuta uspio je netragom nestati. Nije se ništa poduzelo ni kad je Nacional 1998. objavio pismo svjedoka koji je tvrdio da je uoči Paradžikova ubojstva čuo razgovor jednog ministra koji je rekao: "Likvidiraj tog Paradžika!" znači pravi nalogodavci su i dalje slobodni a zašto pitajte one koji su protiv uvođenja u Ustav ne zastare političkih ubojstva

  • AKAtsuki 20.09.2013.

    zasto nitko ne poduzme ista? ja idem u srednju skolu pa nemogu nista napraviti, ali "odrasli" ljudi bi trebali shvatiti da je potrebna j****a promjena...

  • projekt_venus 20.09.2013.

    Milanović svakako želi postati heroj. To mu je jedini cilj. Tipično za razmaženo derište poput njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare