To je to što me zanima!

Sindikat policije reagirao je na napad u Tovarniku: 'Morali smo pucati da zaštitimo svoje živote'

'Nažalost, jedan je počinitelj uslijed takve reakcije preminuo. To nikada nije namjera policijskih službenika, već posljedica opasne i teške situacije u koju ih dovode počinitelji' izjavio je Dubravko Jagić, predsjednik SPH
Vidi originalni članak

U ranim jutarnjim satima u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Dr. Juraj Njavro u Vukovaru preminuo je muškarac koji je u petak navečer zapalio dvije kuće i nožem napao policajce u Tovarniku. Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je policajac prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabio vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život.

IZVIJESTILA POLICIJA Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Sindikat policije Hrvatske reagirao je na eskalaciju napada na hrvatske policajce koja se dogodila u posljednjih 24 sata. Osim napada na policajce oštrim predmetom u Tovarniku, bio je i pokušaj gaženja policijskih službenika prilikom bijega u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako navode, u slučaju odbijanja napada u Tovarniku policajci su bili primorani koristiti vatreno oružje kako bi zaštitili svoje živote, dok su u Splitu napadača zaustavljali u opasnoj vožnji radi sigurnosti građana.

- Okolnosti oba događaja se još utvrđuju, no iz dostupnih informacija se može zaključiti da su policijski službenici morali upotrijebiti oružje kako bi se obranili, odnosno spriječili počinitelja da nastavi opasnu vožnju. Nažalost, jedan je počinitelj uslijed takve reakcije preminuo. To nikada nije namjera policijskih službenika, već posljedica opasne i teške situacije u koju ih dovode počinitelji - izjavio je Dubravko Jagić, predsjednik SPH.

NAPAO IH NOŽEM? Drama u Tovarniku: Muškarac napao policajce, oni pucali na njega: Dvoje ljudi je ozlijeđeno!

Dodao je kako Sindikat policije Hrvatske kontinuirano upozorava na problem napada na policajce zbog toga što obavljaju svoj posao.

- Stoga i danas moramo apelirati na strože kazne koje će služiti boljoj prevenciji ovakvih napada i na nužnost dobre opremljenosti policijskih službenika. Podsjećamo i na našu inicijativu za uvođenjem 'taser' elektrošokera i osobnih kamera, koji bi pri suočavanju s napadačima pružili dodatan način njihovog svladavanja, odnosno dokazni materijal u postupku utvrđivanja okolnosti događaja - poručio je Jagić. 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • špiro16 08.09.2024.

    Tako to rade pravi policajc,svaka čast!

  • pekmezi 08.09.2024.

    Odradili ste vrhunski zadatak. Čestitam, bravo tako se to u takvoj situaciji radi.

  • Sve je moguće 07.09.2024.

    Čemu objašnjavanja, rokneš ološ i odeš na cugu ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare