U Šibeniku, Vodicama i svim okolnim mjestima u ponedjeljak je priređen već tradicionalni Uskršnji doručak, na kojem je besplatno nahranjeno tisuće građana i turista.
Šibenčani su ispekli dosad najveću Uskršnju pletenicu, dugu čak 50 metara i tešku pola tone! Šestero pekara pekare Matkol čitavu noć je mijesilo pletenicu od 300 kilograma brašna i tri tisuće jaja te more margarina, šećera, ruma, naranče... Ispekli su i najveću ikad ispečenu fritaju sa šparogama. U nju su stavili pet tisuća jaja, 50 kilograma šparoga, 50 kilograma pancete, 50 kilograma luka, te hrpu soli i papra.
Gradonačelnik Šibenika, dr. Ante Županović, zajedno s dogradonačelnicima i saborskim zastupnicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, je podijelio i more šunke, sira, pisanica... Za ovaj događaj ukupno su u Šibeniku potrošili deset tisuća jaja Kokice Rudan iz Radonića. Ovim je Šibenik preuzeo primat susjednim Vodicama, koji su do sada bili šampioni u pečenju najvećih Uskršnjih pletenica. Vodičani su i ove godine ispekli pletenicu od 25 metara, od 300 jaja, 50 kilograma brašna i skoro deset kilograma kvasa i soli.
Nisu platili 'šparogarinu'
Za šparoge ispečene u fritaji, međutim, nisu platiti 'šparogarinu', naknadu od 0,5 kuna po ubranoj šparogi koju pokušavaju naplaćivati Hrvatske šume. Iz Udruženja obrtnika - Sekcije ugostitelja, organizatora događaja, kažu da su dio šparoga ubrali na svojim poljima, a dio da su kupili na tržnici.