To je to što me zanima!

Sezona se bliži, a radnici? 'Više ne žele raditi četiri mjeseca, i to svaki dan po 12 sati ili više...'

Neki restorani će ostati zatvoreni u sezoni, neće naći radnike pod svojim uvjetima, kaže Kačar
Vidi originalni članak

Uskrs je, kao i svake godine, početak predsezone, kad u Hrvatsku intenzivnije počinju stizati turisti, ali brojni restorani i hoteli još su zatvoreni jer poslodavci nisu na vrijeme zaposlili radnu snagu. Mnogima je panika pa angažiraju agencije da im pomognu pronaći radnike, ali na osnovi uvjeta koje neki od poslodavaca nude, ni agencije im ne mogu pomoći. O tome je za 24sata govorila Nataša Kačar, vlasnica portala i agencije za zapošljavanje Posao u turizmu. Uvjeti koje poslodavci nude razlikuju se, kaže, od regije i od objekta.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • Knez Drpimir 19.04.2022.

    I sam sam poslodavac (ali u IT-u) i strasno je gledati kako sirovi, nepismeni i zlonamjerni likovi (koji cak nisu sposobni ni govoriti) vec godinama mogu bez ikakvih ogranicenja "zaposljavati" ekipu koja cijelu sezonu radi 12-14 sati dnevno, ima jedan slobodan dan tjedno i jos im isplacuju pola place na crno. Na kraju kukaju da su im ulazni troskovi jako visoki i da nece prezivjeti. Napominjem da ne mislim na sve ugostitelje/trafikase, ali su u vecini.

  • Luna777 19.04.2022.

    Nadam se da je prošlo vrijeme izrabljivanja radnika. Uvjeti sezonskih radnika bili su nesnosni, ali jadni ljudi su pristajali na svašta samo da nešto zarade. Kad su platili stanarinu i jelo skoro ništa im nije ostalo. Drago mi je da je to vrijeme prošlo. Zadovoljan radnik je dobar radnik i na njega poslodavac može računati i slijedeće godine. No, mnogi poslodavci to još nisu shvatili. Takvi neka ostanu zatvoreni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare