To je to što me zanima!

Sever o novoj poreznoj reformi: 'Najviše će dobiti oni koji se nalaze u povlaštenoj skupini'

U ponedjeljak je predstavljena porezna reforma koja uključuje uvođenje bučno najavljenog poreza na nekretnine, a mijenja se i još niz poreznih propisani
Vidi originalni članak

Nažalost, najviše razloga za zadovoljstvo imaju oni s najvišim primanjima. Naime, upravo oni koji su bili u povlaštenoj skupini od 11.000, koji su plaćali najvišu stopu, oni su dobili najviše jer se granica te porezne stope pomiče na više pa će tako uz visoka primanja - imati još više, rekao je u razgovoru za Dnevnik Nove TV dugogodišnji sindikalni čelnik Krešimir Sever.

U ponedjeljak je predstavljena porezna reforma koja uključuje uvođenje bučno najavljenog poreza na nekretnine, a mijenja se i još niz poreznih propisa.

- Nešto su naravno dobili i radnici povećanjem osobnog odbitka sa 560 na 600 eura. To je pomak i pozdravljamo ga, ali to je apsolutno nedovoljno. Godinama ponavljamo da bi odbitak trebao biti puno veći - rekao je.

DETALJI POREZNE REFORME VIDEO Veliki vodič kroz nove poreze na apartmane i kuće: Imaš prazan stan - plati više!

Dodao je i kako podržava uvođenje poreza na nekretnine.

- Godinama se već govori o tome. Sindikati su ukazivali i na moguće nedostatke sustava. Puno smo govorili o registru kućanstava. I sad imamo gotov registar, puno toga bi se moglo napraviti drugačije i preciznije pa bi ove porezne promjene izgledale drugačije. U ovim uvjetima u kojima se govori da dio građana investira u nekretnine zapravo se tjera mlade ljude da su u roditeljskom domu jer im je preskupa kupnja i najam nekretnine. Dakle, ako ovo pospješi da padnu cijene najma stanova i nekretnina bit će riječ o nečem dobrom - istaknuo je Sever.

Komentirao je i porezne olakšice za povratnike.

- Tu je na sindikalnoj strani dosta polarizirano. S jedne strane ljudi govore da su to nove društvene nepravde i da nije pravedno prema onima koji su ostali u odnosu na one koji se žele vratiti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • HerojTito7 24.09.2024.

    kad se kriminalnoj crkvi ukida otimačina i kad počinju plaćati porez.

  • nedam se 23.09.2024.

    Mafija

Komentiraj...
Vidi sve komentare