To je to što me zanima!

Šestero zastupnika bilo protiv Jandrokovića za šefa Sabora: 'On i HDZ nisu moj svijet...'

Gordan Jandroković za treći mandat nije dobio jednoglasnu potporu novoizabranih zastupnika, a neki od njih objasnili su svoje razloge
Vidi originalni članak

Prilikom glasanja o izboru predsjednika Sabora, šest zastupnika je glasalo protiv toga da se za predsjednika Sabora ponovno za treći mandat izabere Gordan Jandroković. To su Mostov Miro Bulj, Krešo Beljak (HSS), Dalija Orešković (SiSP), Marijan Pavliček (HS), Dražen Dizdar (PiP) i Josip Jurčević (DP).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Orešković kaže da je time pokazala jasan stav i da ostaje pri tome iako su joj rekli da je parlamentarna praksa da se glas za izbor predsjednika Sabora. 

RASPRAVA U SABORU Imat ćemo 18 ministarstava: Ovo je čista trgovina između HDZ-a i Domovinskog pokreta

- Nije uobičajena situacija, ovo je jedno izvanredno stanje. Doživjeli smo da jedna čitava politička grupacija koja se protivila Andreju Plenkoviću i HDZ-a, koja je u prošlom sazivu pokretala inicijative za smjenu Vlade, protiv Plenkovića podnosila kaznene prijave. To je čista prevara birača, a kada se tako formira vlast ona je koruptivna u svom samom temelju - rekla je Orešković koja je takvoj vlasti svojim glasovanjem pružila otpor. 

NOVI SAZIV SABORA Čak 35 zastupnika dalo ostavku ili stavili mandat u mirovanje

Dizdar je poručio kako će biti konstruktivna oporba, a iako su s DP-om bili u koaliciji podsjeća da su biračima obećali da neće ići u postizbornu koaliciju s HDZ-om. Beljak je također je objasnio zašto nije glasao za Jandrokovića kao predsjednika. 

- Jandroković ni HDZ nisu moj svijet. Nikada nisu bili niti će ikada biti. Tako je ispalo kako je ispalo. To je bilo spontano - kazao je.  

Idi na 24sata

Komentari 105

  • fabercastell 16.05.2024.

    Bravo za Jandrokovica ,,,,velika je to podrska mozemo mi trabunjati koliko hocemo,,,,ovi kontrasi su to po profesiji ,da sami biraju predsjednika onda bi ponovo kontrirali ,,,da zasto oni  a ne netko drugi....

  • Mr. White 16.05.2024.

    Ajme, opet treba gledati te ljige, njega i Zekanovića! 🤦‍♂️

  • yocko 16.05.2024.

    Tko je najveći uvlakač nego njonjo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare