To je to što me zanima!

Seks u školi: Kakva politika, trebamo mlade naučiti da čuvaju svoje i tuđe zdravlje

Trećina učenika u dobi od 16 i 17 godina imala je spolni odnos. No polovica njih ne koristi kontracepciju. Ipak, glavna briga u Hrvatskoj je kosi li se zdravstveni odgoj s vjerskim i ideološkim stavovima
Vidi originalni članak

Rasprava koju su prošli tjedan u javnosti zakuhali zastupnici Domovinskog pokreta o Rodnim studijima pokazala je jednu jako važnu stvar. Izrazito visoku neinformiranost i neznanje o aktualnim temama današnjice kod jako mnogo ljudi u Hrvatskoj. Iako je jasno da su populistički ispadi zastupnika Pavličeka da ne želi da mu “sin sutra postane žensko” samo to - populistički ispadi, nije sasvim jasno razumije li taj zastupnik o čemu točno govori. Posebno kad se okomljuje na studij koji bi, ako ipak dobije dopusnicu, proučavao nejednakost žena u društvu, njihovu borbu za ta ista prava, teorije feminističkih pokreta itd. I nakon čega će studentice i studenti dobiti diplomu o tome da su nešto naučili i neće se zbog tog znanja transformirati u neko drugo biće.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 9

  • okii 17.07.2024.

    oteli mi komentar a bas je  za  zuti bio,u to vrijeme  nitko nije bio binaran

  • markzgzg 16.07.2024.

    Stalno ponavljate da he demografija problem a onda bi silili mlade da koriste kondome da slučajno ne bi bilo više beba jer one trebaju vrtiće, škole, doktore, logopede i za to je država škrta dati jer lakše je dovesti odrasle azijate da rade. Još im možeš iznajmiti stan i naplatiti radnu dozvolu.

  • croatia027 16.07.2024.

    Nema dovoljno učitelja i profesora za normalne predmete,ali za ovo ima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare