To je to što me zanima!

Šef splitskog HDZ-a pozvao je gradsku vlast: 'Na sjednicu pozovite i one najugroženije'

Upitan hoće li HDZ sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća ako na vrijeme ne stignu materijali te ako ne budu dostavljeni pozivi izvjestiteljima, Šuta je odgovorio da nema smisla sudjelovati u takvim raspravama
Vidi originalni članak

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta pozvao je u srijedu gradsku vlast da na sutrašnju tematsku sjednicu Gradskog vijeća o socijalnim potrebama pozove najugroženije sudionike društva.

Šuta je rekao novinarima da su HDZ, ali i druge oporbene stranke, inicirale tematsku sjednicu, te u duhu te teme koja je po njima nadpolitičko pitanje imaju prijedlog za predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika.

NAJVIŠA ZGRADA U HRVATSKOJ Puljak: Žalit ću se na izmjenu građevinske dozvole Dalmatia Towera, ne slažemo se s tim

Smatra da gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća još danas trebaju izmijeniti svoj "nedemokratski presedan" vezan za najosjetljivije skupine kako bi se u sklopu sutrašnje sjednice konačno uputili pozivi predlagateljima.

- To su izvjestitelji koji predstavljaju najpotrebitije - kazao je Šuta.

ODGOVORIO NA OPTUŽBE Šuta: Puljkov jurišnik Skoko nastavlja spiralu laži i mržnje protiv zaposlenika ViK-a

Ustvrdio je da su predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik sa svojim zamjenicima u tom slučaju pokazali socijalnu neosjetljivost zbog čega traže da se o svim pitanjima raspravlja na demokratski način.

Šuta je upozorio i da gradske službe još nisu dostavile materijale za sjednicu.

Upitan hoće li HDZ sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća ako na vrijeme ne stignu materijali te ako ne budu dostavljeni pozivi izvjestiteljima, Šuta je odgovorio da nema smisla sudjelovati u takvim raspravama.

'NA DNU EUROPE' Puljak: Naš glavni problem je HDZ, dok god je na vlasti nemamo nikakve šanse...

Po njemu su izostali dijalog i transparentnost i kod donošenja Pravilnika o najmu stanova.

- Gdje je to sve skupa izostalo? Zašto se sada postavlja pitanje treba li ili ne? Ako je ova gradska vlast najavljivala transparentnost ona u ovome dijelu itekako nedostaje, a pogotovo po pitanju gorućih stvari - rekao je.

Jedna od tih stvari je Pravilnik o najmu stanova, a uz to, kako je dodao pojedini pročelnici se ponašaju kao političari, politiziraju stvari i koriste svoj utjecaj.

Neprihvatljivo je da iz toga proizlazi neprofesionalizam ljudi koji su ovlašteni za zastupanje građana, kazao je Šuta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare