To je to što me zanima!

Šef Međimurje plina: Očekujem od HERA-e brzu reakciju, nismo dobili uvid u podatke GPZO-a

Direktor Međimurje-plina rekao je kako im je od 1. listopada omogućen uvid na platformu HROTE, gdje se upisuju podaci o kupcima u javnoj usluzi. Tad je primijećeno da je 4383 kupaca je obavljeno bez potpisa
Vidi originalni članak

Međimurje plin, novi javni opskrbljivač plina u Zagrebu, izdalo je priopćenje u kojem su optužili Gradsku plinaru Zagreb da krivotvorinama i falsifikatima pokušava oteti dio potrošača Međimurje plinu. Naveli su da je GPZO preuzeo više od 4000 nepotpisanih zahtjeva kupaca. Nepotpisane zahtjeve Međimurje plin poslao je HERI. 

NASTAVLJA SE RAT PLINARA Međimurje plin: GPZO pokušava falsifikatima oteti potrošače; GPZO: Kupci znaju što potpisuju

Direktor Međimurje-plina Nenad Hranilović gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a, pozvan je i predstavnik GPZ Opskrbe no kako su iz te tvrtke odgovorili, nisu mogli osigurati sugovornika.

Hranilović je rekao kako je Međimurje-plinu od 1. listopada omogućen uvid na platformu HROTE, gdje se upisuju podaci o kupcima u javnoj usluzi. Tad je primijećeno da od 9000 koji su bili trenutno neaktivni, njih 4383 kupaca je obavljeno bez potpisa dotičnih kupaca.

- Ispunjeni obrasci za promjenu opskrbljivača plinom ne sadrže potpisane kupce. Osnovni preduvjeti za prelazak je potpisani obrazac promjene opskrbljivača - rekao je te otkrio što očekuje od regulatora HERA-e, piše HRT.

PRIOPĆENJE GPZO isplaćuje one koji kod njih imaju preplatu računa, a sada su u Međimurje-plinu

- Očekujemo od HERA-e što bržu reakciju. Vjerujemo da oni možda vrše nadzor nad svim tim podacima. Za ovih 150-160 tisuća kupaca o kojime govori Gradska plinara Zagreb Opskrba nama nije data mogućnost uvida u dokumentaciju. To može odraditi HERA i ja vjerujem da će HERA to odraditi u što kraćem roku i poduzeti određene mjere - istaknuo je Hranilović.

Međimurje-plin omogućio nižu cijenu Zagrepčanima

Iz zagrebačke gradske uprave smatraju da je natječaj za opskrbu Zagreba plinom bio nezakonit. Hranilović je rekao da to neće komentirati jer nisu zainteresirana strana u tom sudskom postupku.

DVOJE ODVELA HITNA VIDEO Izgorjelo krovište kuće u Novom Zagrebu, morali su otkopati cijev da zatvore plin

- Ja bih samo spomenuo da je Gradska plinara Zagreb prije tri godine također na jednom takvom natječaju pobijedila, odnosno dobila i grad Zagreb i desetak gradova van grada Zagreba. Onda je natječaj bio u redu, a sad nije. Mi smo se jednostavno javili na natječaj, pobijedili na njemu i možemo odraditi posao, Prisutni smo na tržištu Republike Hrvatske u opskrbi plinom od 2012. godine i jedan smo od pouzdanih opskrbljivača - zaključio je Hranilović.


 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Povišica od dve iljade 11.10.2024.

    I šta sad?

  • Kali12 11.10.2024.

    Međimurje plin na aparatima!!! 168 000 i raste!!! 💪🏻 Kako ide ona "bolje vrabac u ruci nego golub na grani!!". Ode golub, a nemaju više ni vrapca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare