To je to što me zanima!

Šef Jadrolinije o padu rampe na trajektu Mljet: 'Još ne znamo uzrok, vještačit ćemo sajle...'

Sopta tvrdi da nije došlo do prelijevanje mora u garažu broda te da je do pada rampe došlo zbog puknuća čelik čela odnosno sajle kojom se rampa podiže i spušta iako točan uzrok puknuća još ne znaju
Vidi originalni članak

Rampa nije pala tijekom navigacije nego tijekom pristajanja u luku. U navigaciji ne može doći do pada jer hidraulički sustav osigurava da do toga ne dođe. Čelik čela se na trajektima ovog tipa mijenjaju svake godine pri čemu se redovite obavljaju vizualni pregledi i u slučaju da se primijeti istrošenost ona se zamjenjuje jer na svim brodovima imamo rezerve, rekao je čelni čovjek Jadrolinije David Sopta za Novi list o najnovijem incidentu s njihovim trajektima.

POGLEDAJTE VIDEO: Trajekt je i dalje u Supetru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podjetimo, trajektu Mljet, koji je plovio iz Splita prema Braču, u subotu je pala je rampa. Incident podsjeća na nesreću u kojoj su početkom kolovoza poginula tri pomorca kada je pala rampa na trajektu Lastovo. 

Sopta kaže da točan uzrok puknuća u ovom slučaju još ne znaju.

- Provest ćemo internu istragu kao i vještačenje čelik čela na ovom i drugim brodovima kako bismo utvrdili odgovaraju li ta čelik čela tehničkim specifikacijama iz postupka javne nabave putem koji su nabavljena – rekao je Sopta.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • razmislite 03.09.2024.

    A da das Ostabku i prepustis netkom mjesto tko je Sposoban i Strucan a ne samo Podoban

  • kojiznam 02.09.2024.

    Nece se uzrok nikad ni saznat, oklijevat ce dok ne dodje do zastare vuk magare popao a nitko za to odgovarao  vukovi svi isti ko bi ga i prepoznao 

  • pošteni_hrvat 01.09.2024.

    Jadno je gledati izjave cirkusanata koje odgovorni gurnu naprijed i kriju svoju ogdovornost. Samo još trebaju reči, hvaka Bogu nema mrtvih, ovaj put, vozi miško dalje, a oleg dalje krda svog tajnika milovana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare