To je to što me zanima!

Sedmaši na maturalac sa sobom poveli i zaštitara

Na 48 djece u Dalmaciji će tri dana paziti četiri profesora, liječnica i zaštitar te animacijske djevojke - tim turističke agencije Viza tours
Vidi originalni članak

Učenici sedmih razreda OŠ Josipa Jurja Strossmayera iz Zagreba u ponedjeljak u 8 sati krenuli su na trodnevni maturalac u Srednju Dalmaciju. Na njih 48 pazit će četiri profesora, liječnica i zaštitar te animacijske djevojke - tim turističke agencije Viza tours. Cijena aranžmana ovisno o broju djece zbog te usluge može biti do 190 kn po djetetu.
- U početku se učenici malo prestraše kad vide da s njima ide zaštitar, ali kasnije se naviknu. Moj posao najviše je vezan za  dežurstvo noću. Brinem se da djeca ne odu iz hotela i za njihovu sigurnost - rekao je Goran Belobrajdić (29) iz zaštitarske agencije Alarmni dojavni centar (ADC).  Goran je već 20 puta putovao s osnovnoškolcima i kaže da dosad nije bilo problema.
- Šetam po hotelu, izvan njega. Ovisno o tome je li smještaj osamljen i izvan grada ili u središtu - kaže zaštitar.  Ovisno o riziku, ADC sat rada zaštitara naplaćuje najmanje 35 kn. S Viza toursom su partneri, pa je cijena niža. Dr. Iva Prpić (51) prije polaska je razgovarala s roditeljima učenika koji je alergičan na konzervanse i aditive.
- Malo ću više obratiti pažnju na to što jede da spriječimo alergijsku reakciju. Jedno dijete je dobilo temperaturu, pa ću se i njemu posvetiti - kazala je dr. Prpić, koja je tu najviše zato da, ako se netko ozlijedi, može pružiti prvu pomoć prije odlaska u bolnicu. Tamara Subotić (26) i Iva Petković (24) potrudit će se da djeci ne bude dosadno. Organiziraju razna natjecanja i zabavu za večernje sate.
HOTELIJERI UČENIKE LAKŠE PRIMAJU ZBOG ZAŠTITARA
Direktorica agencije Vesna Šojat uslugu je uvela prije četiri godine. Zaštitar je svojevrsno jamstvo da djeca budu  zaštićena, ali i da ne ostavljaju uništene sobe. S profesorima  ih štiti  od napada izvana. Kažu da su obitelji učenika iz  škola  zadovoljni.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Esprit27 09.06.2009.

    hahaha a zaštitaraaa,a jadan jedino od zaštite moze koristit kondom hahahaha

  • Đina 09.06.2009.

    Di su bili zaštitari , kad je pijani učenik pao sa 4 kat hotela u Španjolskoj . Ali bolje ikad nego nikad !

  • Mikiss 09.06.2009.

    Sto, 35 kuna po satu?.Gdje mogu naruciti dva tri na par sati idem iduci vikend kod punice na rucak??

Komentiraj...
Vidi sve komentare