To je to što me zanima!

SDP o ustaštvu u Imotskom: 'Pod ustaškim simbolima je ubijeno stotine tisuća ljudi'

U SDP-u ističu da je antifašizam ugrađen u same temelje moderne Europe i Hrvatske i predstavlja borbu za jednakost, ljudska prava, demokraciju i socijalnu pravdu
Vidi originalni članak

SDP je oštro osudio veličanje zločinačke NDH u Imotskom, podsjetivši da je pod ustaškim simbolima ubijeno , mučeno i prognano na stotine tisuća ljudi samo zato što su na neki način bili drukčiji, a hrvatski teritorij prodan je Italiji.

„Dok neki u vladajućoj koaliciji podržavaju ustaštvo i pokušavaju revidirati povijest, mi smo ponosni na dugu antifašističku tradiciju i borbu koja nas je pozicionirala na pobjedničku stranu u Drugom svjetskom ratu”, objavio je SDP na Facebooku.

U SDP-u ističu da je antifašizam ugrađen u same temelje moderne Europe i Hrvatske i predstavlja borbu za jednakost, ljudska prava, demokraciju i socijalnu pravdu. 

Na tim vrijednostima moramo nastaviti graditi društvo tolerancije, solidarnosti i sigurnosti za sve naše građane, poručuju.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nenikabrunki 09.08.2024.

    Pod zvijezdom petokrakom rušili su Vukovar cijelu hrvatsku pa vi veličate i slavite

  • _vatrogasac_ 09.08.2024.

    Pa i pod crvenom zvijezdom petokrakom je ubijena isto masa ljudi, pa se njome maše po Zagrebu i Kumrovcu nekažnjeno

  • konavodez 09.08.2024.

    Koga briga za ustaše ovo je samo bunt ,spominjete društvo tolerancije a kad Rada Borić izjavi da je boli srce što mladi idu u crkvu nema reakcije,jeli to tolerancija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare