To je to što me zanima!

Scholz traži sastanak o miru u Ukrajini: 'Treba doći i Rusija'

Nacionalistička Alternativa za Njemačku (AfD) i nova protusistemska stranka BSW, koja se protivi vojnoj potpori Ukrajini u ratu protiv Rusije, su zabilježile rekordnu potporu glasača
Vidi originalni članak

Njemački kancelar Olaf Scholz pozvao je na nove napore za uspostavu mira u Ukrajini, dodajući du se on i predsjednik Volodimir Zelenski u nedavnom razgovoru složili da je potrebna nova mirovna konferencija na kojoj bi sudjelovala i Rusija. "Vjerujem da je sada vrijeme za raspravu o tome kako doći do mira iz ovog ratnog stanja i to bržim tempom", rekao je Scholz za ZDF televiziju. Scholz je kod kuće pod velikim pritiskom nakon što su sve tri stranke njegove centrističko-lijeve koalicije doživjele težak poraz na pokrajinskim izborima prije tjedan dana, dok su stranke koje se zalažu za bolje odnose s Moskvom odnijele više glasova.

Nacionalistička Alternativa za Njemačku (AfD) i nova protusistemska stranka BSW, koja se protivi vojnoj potpori Ukrajini u ratu protiv Rusije, su zabilježile rekordnu potporu glasača.

Zelenski je u srpnju rekao da nastoji donijeti plan do studenoga koji bi Kijevu omogućio održavanje drugog međunarodnog mirovnog samita u Ukrajini na kojem bi trebali sudjelovati i predstavnici Rusije.

OPTUŽBE IZ KIJEVA Ukrajina upozorila Iran da ne isporučuje balističke rakete Rusiji: Prijete sigurnosti Europe

U srpnju je u Švicarskoj održan prvi takav samit s izaslanstvima iz 92 zemlje, ali bez Rusije.

Rusija je nacrt mirovnog sporazuma Zelenskog s tog samita odbacila i poručila da on ne može biti polazište bilo kakvih mirovnih pregovora.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mukuti 09.09.2024.

    bez problema, “kroje sudbinu svijeta”. Također, ne možete utjecati na AP, AV, Nuland, Microna, Zelenskog; NATO….ali, sigurno možete utjecati na nekoliko njih u svojoj neposrednoj okolini.20. i 21. rujna je u NY UN-ov Summit za budućnost – predstavnici svih zemalja će tamo biti i vjerojatno će – zatvoreno za javnost, naravno – proglasiti globalno upravljanje “klimatskim promjenama”, jasnije: Jednu Svjetsku Vladu!Što mislite čemu je služio navodni posjet ovog sektaša Bergolija Indoneziji i onim tamo zemljama?! Za kraj: odjebite i Zelenskog i Microna, i bilo koga od tih provoditelja “vladavine prava” i demoNokracije – brinite za svoje i Wake Up...

  • mukuti 09.09.2024.

    Gotova je ukrajina

  • Anonimus2017 09.09.2024.

    Pa normalno. Koji kreten misli da može dogovoriti mir bez rusa

Komentiraj...
Vidi sve komentare