To je to što me zanima!

Savez Roma izbacio Kajtazija! 'Mora iseliti! Osuđujemo nasilje nad ženama. Prijavite nasilnike'

Pozvali su sve žene žrtve nasilja da prijave nasilje policiji i drugim relevantnim institucijama, a Savez Roma u RH "Kali Sara" će, kako su poručili, i nadalje pružati podršku građankama i građanima u svim slučajevima diskriminacije
Vidi originalni članak

Iz Saveza Roma u RH "Kali Sara" u utorak su osudili svako nasilje, osobito nad ženama i Romkinjama te su zbog nasilja nad predsjednicom Saveza Suzanom Krčmar, o čemu su nedavno pisali mediji, izvijestili da Veljko Kajtazi više nije njihov počasni član i mora iseliti iz ureda.

"Skupština Saveza Roma u Republici Hrvatskoj 'Kali Sara' i cjelokupna romska zajednica osuđuju svako nasilje, a naročito nad ženama i Romkinjama", poručili su u priopćenju te izvijestili da je Skupština donijela odluku da saborski zastupnik Veljko Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u RH "Kali Sara" više nije počasni tog Saveza.

Zbog istog razloga, kažu, Skupština je odlučila i da Kajtazi više ne može koristiti prostorije Saveza u Ulici Pavla Hatza te da mora iseliti najkasnije do 6. listopada.

O optužbama za nasilje Veljka Kajtazija, premijer Plenković je ponovo da ga je to sve jako iznenadilo, najavivši da će se s njim vidjeti na koalicijskom sastanku, ako na njega dođe. „Ako ćemo sada sve svoditi na to da rušimo Vladu zbog takvih stvari, neće se srušiti Vlada zbog toga”, dodao je premijer.

IZRAZIO ZADOVOLJSTVO Veljko Kajtazi na obilježavanju Svjetskog dana Roma: 'Znatno je poboljšan njihov položaj'

Pozvali su sve žene žrtve nasilja da prijave nasilje policiji i drugim relevantnim institucijama, a Savez Roma u RH "Kali Sara" će, kako su poručili, i nadalje pružati podršku građankama i građanima, posebice svim pripadnicama/ima romske nacionalne manjine u svim slučajevima diskriminacije.

"Vezano za prijavu nasilja saborskog zastupnika Veljka Kajtazija prema predsjednici SRRH Suzani Krčmar, dok je u tijeku istražni postupak pred DORH-om, Suzana Krčmar neće davati izjave za medije", naveli su u priopćenju iz Saveza Roma u RH "Kali Sara". 

Tjednik "Nacional" prvi je objavio da je zastupnik romske manjine i član vladajuće većine Veljko Kajtazi ovog ljeta fizički napao svoju suradnicu i predsjednicu Saveza Roma u RH "Kali Sara" Suzanu Krčmar. DORH je u kolovozu primio kaznenu prijavu protiv njega. 

Kajtazi i Krčmar dosad nisu komentirali taj slučaj,  a saborski zastupnici su ga prošlog tjedna ocijenili skandaloznim.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Cicvujegej 01.10.2024.

    Jel to zato što je rom?

  • VilaVelebita2001 01.10.2024.

    Sami nepotrebni uhljebi koje placaju porezni obveznici. Biti u Saboru je cast, a ne biznis.

  • Dagi xxx 01.10.2024.

    aburgari

Komentiraj...
Vidi sve komentare