To je to što me zanima!

Sanader će se odmoriti, a kasnije se vratiti u Sabor?

Ivo Sanader je saborski mandat aktivirao i stavio u mirovanje. Mandatno-imunitetno povjerenstvo to je potvrdilo sa pet glasova za i dva suzdržana
Vidi originalni članak

Bivši premijer Ivo Sanader ocijenio je u utorak da će nova premijerka Jadranka Kosor biti sjajna predsjednica Vlade te najavio odlazak na odmor.
Nakon službene primopredaje dužnosti u Banskim dvorima, Sanader je na izlasku iz Vlade rekao da premijerka ne treba njegove savjete vezane uz rebalans proračuna jer "sve zna".
 - Ne treba ona savjete. Sve dobro zna oko rebalansa proračuna. Radila je sa mnom, bila mi prva suradnica i imam apsolutno povjerenje. Ona će biti sjajna premijerka - rekao je Sanader i dodao da će se sada malo odmoriti.

SANADER ZAMRZNUO ZASTUPNIČKI MANDAT
Zastupnički mandat Ive Sanadera stavlja se u mirovanje, odlučilo je Mandatno Imunitetno povjerenstvo s pet glasova za, a SDP-ovci Gordana Sobol i Arsen Bauk bili su suzdržani. Sanader je mirovanje mandata zatražio iz osobnih razloga. Bauk je upozorio da prema zakonu zastupnik ima pravo samo jednom tijekom mandata staviti zastupnički mandat u mirovanje te da je Sanader to pravo već iskoristio kada je odlazio na premijersku dužnost. Kaže da je stavljanjem mandata u mirovanje Sanader ostavio mogućnost da se do kraja mandata vrati u Sabor.
- Ovdje se vidi da se ne radi ni o kakvom povlačenju iz politike. Sanader se samo povukao na rezervni položaj - rekao je. Ipak Bauk je uvjeren da Sanader i neće imati šanse vratiti se u Sabor s obzirom na 'stabilnosti' vladajuće većine.
Mirovanje Sanaderovog mandata počinje 15. srpnja ove godine. O odluci MIP-a Sabor bi trebao glasovati u petak. Tko će Sanadera zamijeniti u saborskim klupama na sjednici povjerenstva nije rečeno. Dok je bio na funkciji premijera Sanadera je u Saboru mijenjala HDZ-ova Željana Kalaš, diplomirana učiteljica i predsjednica splitskog HDZ-a.
Ako ne ode u mirovinu, Sanaderu šest mjeseci ostaje plaća od 22.500 kuna. Još šest mjeseci će biti manja za 50 posto.
Zastupnik može svoj zastupnički mandat imati u mirovanju tijekom cijelog mandata i tada nema pravo na naknadu iz Sabora. Ako se opet vrati u Sabor imao bi pravo na zastupničku plaću i sva prava, a želi li opet aktivirati svoj mandat, mijenja zastupnika koji je umjesto njega ranije ušao u Sabor.
Prosječna plaća zastupnika u Saboru je oko 15.000 kuna.
Zastupnički mandat zamrznuo je i Tomislav Ivić, zbog nespojivosti s novom funkcijom. U novoj Vladi je postao ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Umjesto njega će zastupnik postati Josip Salapić.

KOSOR POČELA PREGOVORE O REBALANSU PRORAČUNA

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor poslijepodne će početi konzultacije s koalicijskim partnerima vezane uz proračun. Izrazila je nadu da će biti usuglašen vrlo skoro.
- Nadam se ovih dana - rekla je Kosor po izlasku iz Vlade.
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić (HSS) smatra da po pitanju proračuna treba povući odlučne poteze, i to odmah.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • seka58 08.07.2009.

    Hrvatska se ne može izvući sa ovim mjerama koje predlaže Jadranka Kosor,smanjenje plaća,mirovina,kartica za dužnosnike,ali o pokretanju privrede ni riječi.Rohatinski kojem jedinom vjerujem kaže samo dabi mogli vratiti dio duga ove godine moramo se zadužeti za 43 milijarde kuna.A onaj vepar od Šukera se na to smije Sanader se više nigdje u svijetu nakon ovog kukavičkog čina bijega ne bi mogao baviti politikom,a mi stoka sitnog zuba dižemo ga u nebesa i još želimo za Predsjednika.Mi još ne razumijemo da nas je Sanader doveo do kraha,ali vrlo brzo ćemo to saznati.

  • njonjo 08.07.2009.

    Treba mu zabraniti da se vrati u politiku jer je on izdajica Hrvatskog naroda, obicni seronja koji ni u prvom mjestu nije trebao biti tamo.

  • VoyagerOne 07.07.2009.

    E, jel\' netko zna koliko Al-Quaida naplaćuje otmice aviona pa da se još i zapuca u naš Sabor? Odmah bi ih proglasili narodnim herojima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare