To je to što me zanima!

SAD pozvao Izrael da zaštiti mirovne snage UN-a u Libanonu

Pripadnici UN-ovih mirovnih snaga u Libanonu nekoliko su se puta našli na udaru vatre posljednjih dana, pri čemu su najmanje četiri vojnika ozlijeđena
Vidi originalni članak

Američki ministar obrane Lloyd Austin u srijedu je pozvao Izrael da zaštiti mirovne snage UN-a u južnom Libanonu.

Austin je u telefonskom razgovoru sa svojim izraelskim kolegom Yoavom Gallantom naglasio važnost poduzimanja svih potrebnih mjera "kako bi se zaštitila sigurnost snaga UNIFIL-a (Privremenih snaga Ujedinjenih naroda u Libanonu)  i libanonskih oružanih snaga", prema Austinovoj objavi na platformi društvenih medija X.

Austin je također istaknuo da je potrebno "slijediti diplomatski put kako bi se zaštitila sigurnost civila s obje strane granice što je prije moguće".

HITNA NAREDBA Izraelci pozvali civile na istoku Libanona na evakuaciju: 'Točno ste na mjestu budućih napada'

Pripadnici UN-ovih mirovnih snaga u Libanonu nekoliko su se puta našli na udaru vatre posljednjih dana, pri čemu su najmanje četiri vojnika ozlijeđena. Izraelski tenkovi također su u nedjelju nasilno probili glavna vrata baze UN-a u južnom Libanonu. Izrael optužuje miliciju Hezbolah koju podržava Iran da koristi područja u blizini UNIFIL-ovih baza za svoje potrebe.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Vlad 17.10.2024.

    A što su napravile te mirovne snage da sprijeće HEZBOLAH da raketiraju Izrael i koriste civile kao "živi štit"?

  • Vanserijski Ubojica 17.10.2024.

    Ajde naporni ste više s tim glupostima na kaj SAD "poziva" Izrael, i sve te debilne izjave, ko Kamala Harris, Izrael da "ne vjeruje" u mir, smanjit ćemo vam dopremu oružja, i slično. A nikad niš konkretno, Izraelci čitavo vrijeme nesmetano rade kaj god hoće. Samo tak daju ultimatum za pol miliona civila, bježite od tamo prije nego li vam sve to gdje živite sravnimo sa zemljom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare