To je to što me zanima!

Sabor u petak raspravlja o prijedlogu Kluba SDP-a da Peđa Grbin bude novi potpredsjednik

Uz Grbina, iz redova SDP-a kao najveće oporbene stranke, potpredsjedničku dužnost u Saboru obnaša i Sabina Glasovac
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor u petak će raspraviti prijedloge Kluba zastupnika SDP-a da se s mjesta potpredsjednika Hrvatskog sabora razriješi Sinišu Hajdaš Dončića a na tu funkciju izabere Peđu Grbina, kao potpredsjednika iz oporbene kvote.

Klub zastupnika SDP-a krajem rujna je odlučio da novi predsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić ujedno bude i čelnik SDP-ovog parlamentarnog Kluba, dok bi dosadašnji lider Peđa Grbin preuzeo parlamentarnu funkciju svog nasljednika i bio potpredsjednik Sabora.

S obzirom na to da je uvriježeno pravilo da čelnik stranke ujedno vodi i parlamentarni Klub, očekivan je izbor novog čelnika da paralelno prati i nadgleda procese i u stranci i u parlamentu pa je predložen za čelnika Kluba.

Taj prijedlog mora proći i parlamentarnu proceduru, ali se problemi ne očekuju jer u Saboru vlada nepisano pravilo da svi prihvaćaju kadrovske prijedloge drugih stranaka.

Uz Grbina, iz redova SDP-a kao najveće oporbene stranke, potpredsjedničku dužnost u Saboru obnaša i Sabina Glasovac.

Zastupnici će raspraviti i prijedlog Zakona o provedbi Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća od 12. srpnja 2023. o baterijama i otpadnim baterijama kojim se želi uspostaviti pravni okvir da ministarstvo nadležno za zaštitu okoliša i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost usklade postojeći sustav proširene odgovornosti proizvođača baterija uključujući i gospodarenje otpadnim baterijama s tim Zakonom i Uredbom EU.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare