To je to što me zanima!

S Rusima dogovarao prodaju oružja, bio pod sankcijama EU-a: Evo tko stiže umjesto Raisija

Blizak je vrhovnom vođi  Aliju Khameneiju, koji ima zadnju riječ u svim temama u državi. Na funkciji prvog potpredsjednika Irana Mokhber je od 2021. godine, a bio je i dio iranske delegacije koja je u listopadu prošle godine posjetila Moskvu..
Vidi originalni članak

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, stigla je u ponedjeljak ujutro potvrda iz Teherana. Na njegovu funkciju privremeno bi, do novih izbora, trebao 'uskočiti' Mohammad Mokhber (59), javlja Reuters. Službene potvrde još nema, ali tako je predviđeno u iranskom Ustavu...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A o Mokhberu se, barem izvan Irana, ne zna pretjerano puno. Naravno, blizak je vrhovnom vođi Aliju Khameneiju, koji ima zadnju riječ u svemu u državi.

Na funkciji prvog potpredsjednika Irana Mokhber je od 2021. godine, a bio je i dio iranske delegacije koja je u listopadu prošle godine posjetila Moskvu i dogovorila opskrbu ruske vojske iranskim dronovima i raketama...

VRHOVNI VOĐA Tko je bio Raisi? Protagonist tvrdog stava prema nuklearnim pregovorima i prosvjednicima

Mokhber je u prošlosti bio na čelu Setada, investicijskog fonda povezanog s vrhovnim vođom Irana, što najbolje govori o njegovoj bliskosti s državnim vrhom.

SVI SU POGINULI VIDEO Pogledajte kako je dron našao olupinu helikoptera iranskog predsjednika Raisija

Mokhber se 2010. našao pod sankcijama Europske unije zbog navodne umiješanosti u “aktivnosti nuklearnih ili balističkih projektila” 

S te liste je uklonjen nakon dvije godine, navodi Reuters.

Godine 2013. Setad, koji se bavi prodajom nekretnina napuštenih nakon islamske revolucije, kao i 37 kompanija koje je nadzirao, završili su na popisu sankcioniranih u SAD-u... Navodni cilj Setada bio je da se većina novca od prodaje proslijedi u humanitarne svrhe, ali očito je tu bilo nečega sumnjivoga...

ROK OD 50 DANA Iranski predsjednik Ebrahim Raisi je poginuo. Evo što kaže ustav tko će ga naslijediti

Novi izbori u Iranu trebali bi biti u roku od 50 dana. 

Ovdje pratite sve oko situacije u Iranu iz minute u minutu

BEL 212 Ovo je model helikoptera u kojem je poginuo predsjednik Irana. Američke je proizvodnje

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Kladionicar123 20.05.2024.

    renato ti bas znas sta je on dogovaro

  • hercegovac katolik lopina 20.05.2024.

    Sada je prilika SAD da im donese demokraciju kao sto su u afganistan iraq siriju libiju. Velika poveznica demokracije ima nafta i plin.

  • ŠTEF75 20.05.2024.

    da bar i putin uskoro ode za njim !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare