To je to što me zanima!

S Pantovčaka stiže novi zahtjev: 'Ponovno pozovite kandidate, javit će se i Zlata Đurđević!'

Ured predsjednika Milanovića, doznajemo iz dobro obavještenih izvora, upravo piše dopis Državnom sudbenom vijeću u kojemu će zatražiti ponavljanje javnog poziva kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda
Vidi originalni članak

"Ured predsjednika Milanovića, doznajemo iz dobro obavještenih izvora, upravo piše dopis Državnom sudbenom vijeću u kojemu će zatražiti ponavljanje javnog poziva kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda.

Na taj će se natječaj javiti i gospođa Zlata Đurđević, koju će- kako je jučer na Cresu prisnažio Zoran Milanović - predsjednik ponovno predložiti u Saboru, ovoga puta u proceduri na koju nitko neće imati primjedaba.

"DRŽAVNI UDAR PIŠTOLJEM NA VODU" Milanović je već jednom izgorio na lexu Perković. Sad ponavlja iste greške i histerične ispade

Kako je Ustavni sud ocijenio da je javni poziv u skladu s temeljnim zakonom Republike, ali nije propisao nikakav daljnji postupak, Državno sudbeno vijeće morat će, čini se, vrlo brzo uputiti novi javni poziv. 

"Ured predsjednika mora pribaviti mišljenje i Ustavnog suda, no to služi njemu da uz program rada odabere životopis", rekao je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović. 

"On nije vezan tim mišljenjem".

To znači da je najverovatniji rasplet događaja slijedeći. Državno sudbeno vijeće raspisuje  novi javni poziv; na njega se javlja Zlata Đurđević. Milanović je predlaže Saboru, nakon čega slijedi parlamentarna rasprava o njoj. Premijer Plenković naći će se u neugodnoj situaciji. Javnost zna da je Đuro Sessa, sve teže pritisnut Mamićevim napadima, bio favorit vladajuće većine.

USTAVNA STRUČNJAKINJA OK. Imate velikog. Sad je dosta

No, on je otpisan. Plenković je pak otpisao Zlatu Đurđević. “Đurđević je pristala biti dio protuzakonite igre. Ona ne može biti predsjednica Vrhovnog suda”, rekao je Plenković, naglašavajući kako su on i njegova stranka osobiti štovatelji zakona, propisa i procedura. Ovako čvrsto zauzete pozicije dvojice lidera, koji iz debelo utvrđenih rovova kreću u juriš, morat će se riješiti na bojnom polju sabornice. Odlučivat će broj ruku. Tradicionalne linije demarkacije već su pukle.

Ratko Čačić, koji podržava vladu, glasat će protiv Plenkovića, odnosno, za Zlatu Đurđević. 

GRBIN UZVRATIO PLENKOVIĆU: 'HDZ na čelu Vrhovnog suda ne želi nekoga tko bi mijenjao situaciju. Sve maske su pale'

Suverenisti će glasati protiv Zlate Đurđević a za Plenkovića, jer im smeta životopis Zlate Đurđević.

Tko će još mijenjati stranu, zasad nije moguće naslutiti. Dvije su stvari izvjesne: Premijer će morati napadati Đurđević (iako su njene prednosti u odnosu na Sessu i druge suce u milosti HDZ-a očite) dok će saborska većina, vjerojatno, nastojati spasiti mandate. Tko će biti novi predsjednik/cr Vrhovnog suda, u ovom trenutku  bi možda znala reći baba Vanga, ali ona na žalost više nije među nama.

Idi na 24sata

Komentari 142

  • grmalj020 25.03.2021.

    Zoki već mjesec dana pravi cirkus oko kandidata za predsjednika VS, da bi na kraju zatražio novo raspisivanje javnog poziva, što je od početka znao da će morati učiniti. On ne može bez konflikata, podjela, kavge, verbalnog cipelarenje svih koji se s njim ne slažu. Državom upravlja osoba koja nije u stanju upravljati samim sobom.

  • POMOCNI RADNIK 25.03.2021.

    bogami, ako sova kaze locirati, uhititi, sprovesti, i u hag predati, nista od zlate...

  • Malihrvat1275 25.03.2021.

    Vidi šta lupaju minuse meil uspješno podjeljen, plju, vređaj, laži, blat sve za strankukoja ima 2,500,000 čllanova, 30 posto mrtvih među njima moj otac koji se 90 učlanio pa se kasnije nije mogo ispisat iako presto plačat članarinu poslje rata, prije 6 godina umro još je bio na popisu čak došli iz stranke na sprovod do nedavno bio na spisku možda ga sad maknu kad vide komentar

Komentiraj...
Vidi sve komentare