To je to što me zanima!

Ruski špijuni otkrili svoje prave identitete djeci: Predstavljali se kao argentinski par u Sloveniji

Moskva je u razmjeni primila osam Rusa koji su bili zatvoreni u pet različitih zemalja. Među njima su bili Anna Dultseva i Artyom Dultsev, ruski špijuni koji su se u Sloveniji predstavljali kao argentinski par
Vidi originalni članak

Čini se kao priča iz sovjetskog špijunskog romana, no riječ je stvarnom događaju, anegdoti u jednoj od najvećih i najsloženijih razmjena zatvorenika u povijesti SAD-a. Rusija je u četvrtak oslobodila više od desetak zatvorenika, uključujući Amerikance, Nijemce i ruske disidente. Troje od oslobođenih bili su američki državljani - novinari Evan Gershkovich i Alsu Kurmasheva te bivši marinac Paul Whelan. 

Isprobaj Oranž za samo 10 centi, čitaj plus članke te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate!

Moskva je u razmjeni primila osam Rusa koji su bili zatvoreni u pet različitih zemalja. Među njima su bili Anna Dultseva i Artyom Dultsev, ruski špijuni koji su se u Sloveniji predstavljali kao argentinski par. Njihova djeca, koja su s roditeljima pričala na španjolskom jeziku, nisu znali njihovo pravo podrijetlo, sve dok im roditelji nisu otkrili svoje identitete u zrakoplovu, na letu za Rusiju, piše Politico.

FANTASTIČNA AKCIJA Isprobaj Oranž, čitaj sve PLUS+ članke za samo 10 centi te uzmi 30 dana Pickbox NOW pretplate

Kći je "malo plakala", dok je njihov sin bio malo smireniji i primio je vijest "vrlo pozitivno". Dultseva je otkrila da im je, nakon što su ih uhitili 2022. godine, Argentina navodno htjela oduzeti djecu, a Slovenija je učinila sve da ih zadrži u zemlji kako bi bili zajedno.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare