To je to što me zanima!

'Ruske snage su osvojile grad Vuhledar na istoku Ukrajine'

Ruske snage imaju potpunu kontrolu nad gradom Vuhledarom u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, objavili su u srijedu kanal SHOT na komunikacijskoj platformi Telegram i proruski ratni blogeri
Vidi originalni članak

Reuters nije mogao nezavisno potvrditi ta izvješća. Rusko ministarstvo obrane zasad nije potvrdilo osvajanje grada. Regionalni ukrajinski dužnosnik je u utorak rekao da su ruske snage doprle do središta grada, strateške utvrde koja je više od dvije godine odolijevala ruskim napadima.

Rusija je 2022. rekla da je anektirala četiri ukrajinske pokrajine, uključujući Donjeck, što su Kijev i zapad odbacili kao nezakonit čin. Moskva je nastojala osvojiti Vuhledar, rudarski grad u kojem je prije rata živjelo oko 14.000 ljudi, kao ključan korak prema inkorporiranju cijele Donjecke oblasti u Rusiju.

Grad se nalazi na razmeđu istočnog i južnog bojišta, zbog čega je dodatno važan za opskrbu obiju strana.

UKRAJINSKO UPORIŠTE Ruske trupe stigle do središta Vuhledara: 'Neprijatelj je već gotovo u centru grada...'

Vuhledar je također blizu željezničke linije koja spaja Krim, crnomorski poluotok koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014., s ukrajinskom industrijskom regijom Donbas, koja se sastoji od Donjecka i istočne Luhanske oblasti, čijim većim dijelom upravlja Moskva.

Grad je također razoren neprestanim napadima. Na snimkama ruskih snaga koje mašu svojom zastavom na krovu administrativne zgrade u središtu grada u utorak, mogla se vidjeti zgrada s razbijenim prozorima djelomično pretvorena u ruševine.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • iz_ba.͏ 02.10.2024.

    Ruski svijet donosi samo smrt, razaranja i genocid.

  • Deffencija ᅟ 02.10.2024.

    Ukrajini treba pomoć u modernom oružju da se oslobode okupatora kao što smo mi 1995.

  • bPba oba 02.10.2024.

    Vrijeme je da se taj rat zavrsi , i porazi okupatora ! Slava Ukrajini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare