To je to što me zanima!

Rusija tvrdi: Zelenski svojim 'planom za pobjedu' gura NATO u izravan sukob s Moskvom

"Plan za pobjedu" ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija gura NATO u izravan sukob s Rusijom, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u srijedu
Vidi originalni članak

Zaharova je kazala da će plan koji je Zelenskij predstavio svom parlamentu dovesti do katastrofe za ukrajinski narod. Zelenski je u svom govoru pozvao saveznike da poduzmu hitne korake kako bi ojačali Kijev i pomogli iduće godine okončati sukob s Rusijom. Kremlj je ranije objavio da je prerano za podrobniji komentar plana, no dodao da se Kijev treba "otrijezniti" i uvidjeti uzaludnost politika za kojima ide.

Zelenski je ukrajinskom parlamentu predstavio svoj dugo iščekivani "plan pobjede" i pozvao svoju ratom iscrpljenu zemlju da ostane ujedinjena u nesigurnom trenutku uoči predsjedničkih izbora 5. studenoga u Sjedinjenim Državama, ključnom savezniku Ukrajine. 

Dok ruske snage napreduju na istoku i Ukrajini prijeti sumorna zima i nestašica struje, Zelenski je rekao zastupnicima da njegov plan sadrži pet glavnih točaka koje se oslanjaju na saveznike Kijeva, što uključuje bezuvjetnu pozivnicu za članstvo u NATO-u i konkretnu podršku u naoružanju.

Istaknuo je da nema ustupaka po pitanju ukrajinskog teritorija.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • djuks 16.10.2024.

    Opančari na aparatima zajedno s Rusijom.

  • Victoria Nuland 16.10.2024.

    Nervozna Rusija, nervozni putinofili. Zelenski opet pogodio u sridu.

  • Kontra fašizma 16.10.2024.

    Ukrajinci su iznenadili hrabrošću i otporom protiv ruskog fašizma. Treba im bezrezervno pomoći kako bi se zaustavilo širenje tumora sa istoka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare