To je to što me zanima!

Rusija: SAD-ovi napadi na Hute prijete međunarodnom miru

SAD, Njemačka i EU također su pristale na dvodržavno rješenje, pa trenutno pojačavaju pritisak na protivnike tog plana
Vidi originalni članak

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov oštro je u svom govoru na UN-ovom Vijeću sigurnosti osudio napade SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, uz potporu drugih saveznika, na jemenske Hute.

Bila je to "neopravdana agresija" i izravna prijetnja međunarodnom miru, rekao je Lavrov u New Yorku.

Lavrov je također pozvao na oslobađanje svih talaca koje je Hamas uzeo iz Izraela u Pojas Gaze. Rusija je također podržala prekid vatre u sukobu.

Lavrov se založio za rješenje s dvije države za Izrael i palestinska područja, te je kritizirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i druge članove vlade zbog odbijanja takvog rješenja.

DRUGI ZAJEDNIČKI NAPAD SAD i Velika Britanija ponovno su napale hutiste u Jemenu

Glavni tajnik UN-a António Guterres također je kritizirao Izrael.

- Trajni kraj izraelsko-palestinskog sukoba može doći samo kroz rješenje s dvije države- rekao je Guterres Vijeću sigurnosti UN-a.

- Ovo odbijanje, i uskraćivanje prava na državnost palestinskom narodu, unedogled bi produžilo sukob koji je postao glavna prijetnja globalnom miru i sigurnosti- rekao je.

DOVOLJAN IM SUKOB S IZRAELOM, SAD-OM... Huti: Ne planiramo napade na Saudijsku Arabiju i UAE. Mi ne želimo da se sukob proširi...

SAD, Njemačka i EU također su pristale na dvodržavno rješenje, pa trenutno pojačavaju pritisak na protivnike tog plana.

Palestinski islamistički Hamas također odbija rješenje s dvije države, prema kojem bi neovisna, demokratska i demilitarizirana palestinska država trebala mirno postojati uz Izrael.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • PeroZagreb2023 24.01.2024.

    Ova zločinačka nakaza u liku Lavrova je vjerno služila diktatoru Brežnjevu i nastavio sa zločincem i staljinističkom politikom prema susjedima u službi Putina. Tip je napušen!

  • Hokydelanoche 24.01.2024.

    Znači, ovi Rusi, pa to je valjda narod sa najretardiranijim ljudima na čelu. Razvijaju nuklearno oružje za uništenje, prijete svijetu nuklearnim napadom, a zagovaraju mir. Ne opravdavam poteze SAD-a i Velike Britanije, ali oni barem nikome ne prijete nuklearnim ratom. A Rusija je trebala gorjeti cijela nakon prvog spomena na upotrebu nuklearnog oružja. Ne znam što se čekalo dvije godine? Da sklope paktove sa ostalim bolesnoumnim zemljama, ojačaju nuklearni arsenal i sada kaj... I kakav je to rat kada se javno govori koliko se šalje oružja nekome...

  • 24.01.2024.

    Prijete ekonomskoj stabilnosti Europe - zato Lavrov i voli hutiste. Što nama gore, njemu draže. I našim putinofilima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare