To je to što me zanima!

Rusija: Oborili smo 125 dronova Ukrajinaca na svom teritoriju

Ministarstvo obrane priopćilo je da su nedavni napadi bili usmjereni na južnu regiju Volgograd iznad koje je oboreno 67 dronova...
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u nedjelju da je protuzračna obrana oborila 125 ukrajinskih dronova tijekom noći, dok je lokalni guverner objavio da je pogođen stambeni kompleks u zapadnom gradu Voronježu.

Odvojeno je Vjačeslav Gladkov, guverner zapadne regije Belgorod, rekao da je muškarac poginuo u pograničnom gradu Šebekinu, a osmero civila ozlijeđeno u široj regiji u napadima dronovima i raketiranju u posljednja 24 sata. 

U GRADU SUMI Ukrajinski ministar: Rusi napali bolnicu, poginulo je šest ljudi

Kako Rusija napreduje u istočnoj Ukrajini, tako je Kijev prenio sukob u Rusiju s prekograničnim napadom na rusku zapadnu regiju Kursk 6. kolovoza i sve snažnijim napadima dronovima duboko u ruski teritorij.

Ministarstvo obrane priopćilo je da su nedavni napadi bili usmjereni na južnu regiju Volgograd iznad koje je oboreno 67 dronova. Rekli su i da su presreli 17 bespilotnih letjelica iznad regija Belgorod i Voronež te da ih je 18 oboreno iznad Rostova. 

Aleksander Gusev, guverner regije Voronež, rekao je putem aplikacije Telegram da je oboreni dron pao na stambeni kompleks i izazvao požar.

TRAGEDIJA U Dagestanu Strava u Rusiji: Deset mrtvih u eksploziji na benzinskoj crpki, među njima je i dvoje djece...

Prema prvim informacijama, požar je ugašen i nema ozlijeđenih.

Kanal Mash na Telegramu objavio je video koji navodno prikazuje požar koji guta najviši kat višekatnice u Voronežu. Reuters nije mogao odmah potvrditi snimku.

Napadi na Zaporižje 

Najmanje 11 ljudi ranjeno je u nedjelju u nizu ruskih bombaških napada na Zaporižje u južnoj Ukrajini, objavile su ukrajinske spasilačke službe, a prenosi France Presse.

Glavni grad regije bio je meta nekoliko "masovnih zračnih napada" u zoru, priopćile su hitne službe. 

"Zgrada i šest kuća iz različitih dijelova grada pretrpjele su značajna razaranja", naveli su i dodali da spasioci pokušavaju izvući zarobljene ispod ruševina.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mamba2 29.09.2024.

    Koliko skladišta municije ce krhotine od tih dronova zapaliti?Dosad u ove skoro tri godine rata nikad nijedan dron u Rusiji nije prosao.A li zato pri svakom ukrajinskom napadu lrhotine drona zapale skladista goriva,municije aerodrome.Baš Rusi nemaju srece s krhotinama.

  • Lebiha 29.09.2024.

    Trump je kriv, glasajte za Kalalu. Još love treba. Još oružja treba. Biden je vizionar. Kamala je jamac pobjede Ukrajine, Ako Ukrajina izgubi Rusi ce osvojiti s ve zemlje u EU ... nastavi niz......................Ukrajina je bila neovisna i slobodna zemlja. Nije im Rusija branila ulazak u EU, zar ne, ili se varam? ........Prožvakali su i navucene Americke izbore u Ukrajini. ..........No Rusima ulazak u NATO nije "legao" i to iz vrlo jasnih razloga ... što je pošlo po zlu da su Ukrajinci baš toliko žarko željeli u NATO umjesto da su živjeli svoj život u svojim granicama, ..........a ne se služili prevarama i pljuvanjem po ugovorima koje su potisali sa Rusima. ....................Placenik je svoje odradio no ocito bezuspješno jer svjetski rat se nece dogoditi sada, ma koliko Ukrajinci i Izraelci to željeli. Poslije izbora u Americi biti ce sve jasno. O tome ovisi da li ce biti svjetskog rata. ............Što mislite, da li ce pobjeda Trumpa dovesti do toga ili pobjeda Kamale?

  • Lebiha 29.09.2024.

    da pojasnim balavcima na forumu kako ide financijske pomoć koju daje SAD. Kongers odobri npr 8 milijardi dolara za naoružanje, streljivo i vojnu opremu......... Za taj nov.ac američka vlada kupuje od svojih firmi naoružanje, streljivo i vojnu opremu (čitaj Black Rock) i dostavlja Ukrajini. .............Američke firme (čitaj Black Rock) imaju ugovor s Ukrajinom o izgradnji zemlje nakon rata te ugovore na 99 godina za rudne resurse. .............Stručnjaci iz kanadskog SecDev procjenjuju ukupnu vrijednost sirovina koje se nalaze na okupiranim područjima na oko 12 bilijuna američkih dolara................... Dakle, nema ljubavi, nema borbe protiv zla, samo nov.ac i resursi koji su važni Americi. ........................Black Rock ima ekskluzivu na sve ugovore i praktički je gospodar Ukrajine...sa sinom Bidena...

Komentiraj...
Vidi sve komentare