To je to što me zanima!

Rusija je započela treću fazu taktičkih nuklearnih vježbi

Moskva kaže da Sjedinjene Države i njezini europski saveznici guraju svijet na rub nuklearnog sukoba šaljući Ukrajini oružje u vrijednosti milijarda dolara od kojeg se neko koristi i na ruskom tlu
Vidi originalni članak

Rusija je počela treću fazu vježbi za uvježbavanje razmještanja taktičkog nuklearnog oružja, priopćilo je u srijedu ministarstvo obrane."U skladu s odlukom predsjednika Ruske Federacije, treća faza vježbi nestrateških nuklearnih snaga je počela", reklo je ministarstvo u priopćenju na Telegramu.

Vojnici iz južnog i središnjeg vojnog okruga vježbat će kako rasporediti lažne bojeve glave za operativne i taktičke raketne sustave Iskander-M i tajno ih premjestiti na lansirna mjesta, priopćilo je ministarstvo obrane.

"Trenutačna faza vježbe usmjerena je na održavanje spremnosti osoblja i opreme jedinica borbene uporabe nestrateškog nuklearnog oružja Rusije za izvođenje borbenih misija", priopćilo je ministarstvo.

PRIOPĆILI Ruska mornarica počela vojne vježbe, sudjeluje većina flote

Rusija je održala prvu fazu vježbi u svibnju, a Bjelorusija se priključila drugoj fazi u lipnju.

Moskva kaže da Sjedinjene Države i njezini europski saveznici guraju svijet na rub nuklearnog sukoba šaljući Ukrajini oružje u vrijednosti milijarda dolara od kojeg se neko koristi i na ruskom tlu.

Otkad je poslao vojnike u Ukrajinu 22. veljače 2022., predsjednik Vladimir Putin ponavlja da bi Rusija mogla koristiti nuklearno oružje kako bi se obranila u ekstremnim situacijama, što zapad uglavnom naziva zveckanjem oružjem.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tiho055 31.07.2024.

    Moć i novac se seli na istok tj kinu,indiju i sada je pametni amer gurnuo i Rusiju u zagrljaj kini... jedini izlaz za zadržavanje starog stanja je sv rat ili priznati poraz. Ne znam što drugo preostaje,a mogla je bar eu zajedno sa Rusijom...e tad bi opet bila sasvim drugačija sv situacija i mi eu bi bili u puuuno boljem položaju nego ovo u što nas je gurnuo usa engleski dvojac.. volio bih da nisam u pravu!!

  • LunZag 31.07.2024.

    Kmeče k’o oni iz susjedstva ‼️🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣💪🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦💪💙💛

Komentiraj...
Vidi sve komentare