To je to što me zanima!

Rusi tvrde da je ukrajinska ofenziva neuspješna: 'Zauzeli smo još četiri sela na istoku...'

Šojgu je rekao da ruske snage ubrzavaju svoju ofenzivu, osvojivši gotovo 1.000 kvadratnih kilometara u razdoblju od osam dana u kolovozu i rujnu.
Vidi originalni članak

Rusija je u utorak izvijestila o novim dobicima u istočnoj Ukrajini, rekavši da njezin upad na ruski teritorij nije uspio odvratiti Moskvu od provođenja ofenzive u regiji Donbas.

Državna novinska agencija RIA citirala je Sergeja Šojgua, tajnika Vijeća sigurnosti, koji je rekao da je ukrajinski upad u rusku regiju Kursk, koji je započeo 6. kolovoza, bio usmjeren na poboljšanje pregovaračke pozicije Kijeva i odvraćanje ruskih snaga u Donbasu.

MASIVNI NAPAD VIDEO Eksplozije odjekuju po Rusiji. Moskva: 'Ukrajina nas je danas napala sa 144 drona...'

"Imamo dovoljno snaga, nastavljamo ofenzivu", rekao je Šojgu.

Ruske novinske agencije prenijele su izjavu ministarstva obrane da su moskovske snage zauzele još četiri sela u istočnoj Ukrajini. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća s bojnog polja.

Šojgu je rekao da ruske snage ubrzavaju svoju ofenzivu, osvojivši gotovo 1.000 kvadratnih kilometara u razdoblju od osam dana u kolovozu i rujnu.

Ukrajina je gubila do 2.000 vojnika dnevno, citirala ga je novinska agencija Interfax. Reuters nije mogao neovisno potvrditi tu brojku.

Ruske trupe su posljednjih tjedana napredovale kroz regiju Donjecka u smjeru Pokrovska, strateškog logističkog središta Ukrajine.

ŽESTOKE BITKE VIDEO Ukrajinci uništili ključan most! Rusi su sad odsječeni?!

Rusija je u ponedjeljak rekla da su njene snage zauzele selo Memrik, otprilike 24 kilometra jugoistočno od Pokrovska.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su kijevske snage raspoređene u području Donjecka.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • swatmachine 11.09.2024.

    pustit unutra...okruzit ce ih i unistit vrh ...odu tri pi..u Rusiju natrag

  • Lukovdol 11.09.2024.

    Ruski ološ i šljam lažu i ginu kao muhe u Ukrajini ...

  • Vlad 11.09.2024.

    Kag neka država koja se smatra velesilom za 2 godine ne zauzme neku zemlju bolje im je da na vrijeme odustanu i povuku se. To su ameri na vtijeme shvatili a Rusi će platiti poraz raspadom Ruske federacije kad se odcijepe pretežito muslimanske južne države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare