To je to što me zanima!

Rusi se čude: Ne vidimo razloge za Finsku i Švedsku u NATO-u, nemamo neprijateljske namjere

Ponovio je izjavu od ranije da će odgovor Moskve na moguće proširenje NATO-a ovisiti o tome koliko će Savez svoja vojna sredstva približiti Rusiji te koju će infrastrukturu razmjestiti.
Vidi originalni članak

Moskva će poduzeti odgovarajuće mjere ako NATO razmjesti nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice s Rusijom, citirale su ruske novinske agencije zamjenika ministra vanjskih poslova Aleksandra Gruška u subotu.

"Bit će potrebno odgovoriti... poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza kojima se osigurava odvraćanje", citirala je agencija Interfax Gruška.

SIGURNI I OD NUKLEARNIH NAPADA Tajni grad ispod Helsinkija: Ako Rusi napadnu, mi smo spremni, imamo mjesta za 750.000 ljudi

Moskva nema neprijateljske namjere prema Finskoj i Švedskoj te ne vidi "stvarne" razloge zašto bi se te dvije zemlje pridružile NATO-u, dodao je Gruško.

Ponovio je izjavu od ranije da će odgovor Moskve na moguće proširenje NATO-a ovisiti o tome koliko će Savez svoja vojna sredstva približiti Rusiji te koju će infrastrukturu razmjestiti.

VAŽNA POBJEDA Zato ga zovu 'grad utvrda': Rusi odustali od Harkiva, Ukrajinci su ih 'pogurali' sve do granice

Plan Finske da podnese zahtjev za članstvom u NATO-u, objavljen u četvrtak, te očekivan isti potez Švedske, rezultirat će ekspanzijom zapadnog vojnog saveza, što je ruski predsjednik Vladimir Putin želio spriječiti.

SITUACIJU U UKRAJINI PRATITE IZ MINUTE U MINUTU OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 97

  • šišaj 14.05.2022.

    Ove izjave me podsjećaju na izjave naših miroljubivih susjeda...Tvrde kako nikoga neće napasti a naoružavaju se samo kako bi pokazali svoju miroljubivost...

  • 14.05.2022.

    tak se i plenković čudi kak to da nam nije dobro

  • darko122 14.05.2022.

    Baš stvarno, ova Finska i Švedska, kako ne vjeruju svom susjedu lažovu. Rusi potpisali priznanje Ukrajine, potom potpisali garanciju cjelovitosti u zamjenu za nuklearno oružje, potom rekli da neće napasti Ukrajinu i evo sve "poštivali" pa kako im nebi vjerovali, zar ne. Kad su tako "pošteno" odradili prema pravoslavnoj braći Ukrajincima, onda švedi finci, prst u uho i uživaj, Ne znam jedino zašto mi na pamet pada pojam divljaka, dugo ga već nitko nije zaslužio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare