To je to što me zanima!

Rusi ometaju satelitske sustave u Europi, reagirao i UN: 'Ovo je zabrinjavajuće i neprihvatljivo!'

UN-ova organizacija osudila je rusko ometanje satelitskih sustava u europskim zemljama i pozvala Moskvu da s time prestane, po dokumentu objavljenom u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) prošli je tjedan razmotrila niz pritužbi Ukrajine i četiri europske zemlje, Francuske, Nizozemske, Švedske i Luksemburga, zbog ometanja satelita zadnjih mjeseci. U tim su incidentima bili ometani GPS signali, ugrožavana kontrola zračnog prometa i prekidani dječji televizijski kanali kako bi se prikazalo nasilne scene iz ukrajinskog rata.

Odbor za radijske propise ITU-a izrazio je "ozbiljnu zabrinutost" zbog "namjernog" ometanja signala i ocijenio da je to "jako zabrinjavajuće i neprihvatljivo".

Ometanja francuskih i švedskih satelitskih mreža "izgleda da potječu sa zemaljskih postaja lociranih u područjima Moskve, Kalinjingrada i Pavlovke", navodi se u priopćenju.

PUTIN POTVRDIO Rusija će nastaviti proizvoditi rakete srednjeg dometa s nuklearnim sposobnostima

Odbor je zatražio od Rusije da odmah prekine s time i da istraži incidente. Također je zatražio sastanak pogođenih zemalja i Rusije kako bi se riješilo krizu i spriječilo da se to ponovi. 

Ruska diplomatska misija u Ženevi nije odgovorila na zahtjev za komentarom. 

UNATOČ SANKCIJAMA Vladimir Putin: Rusko gospodarstvo raste za pet posto

Moskva, koja poriče da krši pravila ITU-a, također se potužila da joj članice NATO-a ometaju satelite, ali se ITU time nije bavio na sastanku prošli tjedan iz nepoznatih razloga. 

ITU, koji ima 193 države članice i sjedište mu je u Ženevi, odgovoran je za regulaciju i koordinaciju globalnih satelitskih sustava. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ptah 02.07.2024.

    hehe, nisu razmatrali rusku pritužbu za istu stvar. ometanje. pa ajd ti sad budu objektivan. inače su rusi bili krivi kad se norveški ratni brod sudario sa tankerom, unatoč upozorenjima s tankera, al pijani norvežani nisu ni bili na mostu, već pijani trčali brodom. optužili ruse, naravno, brod potonuo. ostala samo priča s tankera koji su nagodbom došli do neke odštete, jer službeno su krivi rusi! i nama su rusi krivi za ispadanje sa ep-a, taj niskozemski sudac je sigurni ruski špijun, pa nam vratio za srebro iz rusije. kad kreneš gledati da te svi prate, onda imaš problem kao i ilija čvorović.

  • Krsten Marijan 01.07.2024.

    Cuj Rusko naci srce,pa da nije bilo Rusa i crvene armije di bi danas bio pametno moje.Malo procitaj kakve je hico imao planove sa slavenskim narodimPS. Pozdravi pelenasa

  • Hrvatska na strani pravde 01.07.2024.

    Testirali samo. Ali kad dođe rat biće druga priča.

Komentiraj...
Vidi sve komentare