To je to što me zanima!

Rumunjska pripremila paket vrijedan 3,5 milijardi eura za pomoć građanima i poduzećima

Pola iznosa bit će namaknuto iz europskih izvora, a ostatak iz državne blagajne. Inflacija je u Rumunjskoj u veljači dosegnula 8,5 posto. Skuplja energija podigla je i cijene osnovnih namirnica
Vidi originalni članak

Rumunjska vlada pripremila je paket mjera vrijedan 17,3 milijarde leja (3,5 milijardi eura) kako bi ublažila teret poskupljenja građanima, malim i srednjim poduzećima i poljoprivredi.

Pola iznosa bit će namaknuto iz europskih izvora, a ostatak iz državne blagajne, izvijestili su rumunjski mediji.

Vlada će novac usmjeriti u bonove za hranu za siromašne građane i u dopunjavanje obroka u dječjim i domovina za starije i bolnicama.

Paket uključuje i podršku malim i srednjim poduzećima, sustavu javnog prijevoza i poljoprivredi i veća izdvajanja za javne građevinske projekte, budući da je poskupio i građevinski materijal.

ZATVOREN ŠANGAJ Azijske burze ponovno su pale

Inflacija je u Rumunjskoj u veljači dosegnula 8,5 posto, ponajprije zbog gotovo 45-postotnog poskupljenja prirodnog plina i 10-postotnog poskupljenja struje.

Skuplja energija podigla je i cijene osnovnih namirnica, pa je, primjerice, krumpir , poskupio preko 30 posto, a kruh 13 posto. Cijene su snažnije porasle i neposredno prije i nakon početka rata u Ukrajini.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare