To je to što me zanima!

Rijeka migranata: Stotine ih bježi iz kampa u Velikoj Kladuši

Video koji su poslali čitatelji Avaza iz Velike Kladuše dokazuje da migranti masovno napuštaju kamp jer im udaljavanje od granice s Hrvatskom nikako ne ide u prilog
Vidi originalni članak

Nakon što je Mustafa Ružnić, premijer Unsko - Sanskog Kantona prošlog tjedna najavio da će u narednih 10 do 15 dana prihvatni kampovi za migrante "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši biti zatvoreni, stotine migranata se posljednjih dana pakira i napušta kampove prije njihovog službenog zatvaranja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kada je u pitanju zabrana prijevoza i prodaje karata migrantima, ona ostaje na snazi. Donijeli smo i odluku o izmještanju maloljetnika iz Bire i Mirala u druge kampove za smjšetaj ovakvih grupa. Ova operativna grupa je zadužila Ministarstvo zdravstva USK da iskoordinira sve radnje na njihovom izmještanju iz kampova USK. Donijeli smo također važnu odluku da nijedan migrant više ne može ući u naš kanton, tj. drugi naš zaključak je i to da nema novih prijema u Biri i Mistralu - kazao je premijer Ružnić. 

POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ Splićanin tvrdi da su migranti oteli djeda njegova prijatelja i prisilili ga da ih vodi kroz šumu!

Video koji su poslali čitatelji "Avaza" iz Velike Kladuše dokazuje da migranti masovno napuštaju kamp jer im udaljavanje od granice s Hrvatskom nikako ne ide u prilog. 

ZATVORIT ĆE DVA CENTRA Migranti se sukobili blizu Sarajeva, jedan je ubijen

Također, evidentno je da zatvaranje kampova neće riješiti migrantsku krizu u Unsko-Sanskom Kantonu, nego će migranti i dalje tumarati ulicama, šumama i napuštenim objektima ovog područja.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • 07.09.2020.

    Ovo sve će se uputiti na Hrvatske granice. Zato treba vojsku poslati u ispomoć policiji i početi postavljati žilet žicu na kritična područja.

  • MarioMarca 07.09.2020.

    Evo HDZ glasaca oce preko granice

  • Anthrax 06.09.2020.

    Kad dođu na HR granicu ........ shoot

Komentiraj...
Vidi sve komentare