Boris Bakija, ribar iz Zadra je koćaricom "Balk" na dubini od 200 metara kod Dubrovnika 'upecao' morsku lisicu dugu 2,40 metara i tešku 107 kilograma.
Vraćajući se kući profesionalni ribar je odlučio da morsku grdosiju neće prodati, već će ju pojesti zajedno s prijateljima, rodbinom i susjedima.
- Ogulili smo masnoću, iskidali je na fete i bacili na gradele. To je prvoklasno meso samo što ljudi kod nas na jugu malo znaju o morskoj lisici, dok je Istrani i Talijani obožavaju. Dok sam pristajao u Dubrovnik lisica je izazvala oduševljenje okupljenih - kaže Bakija. Kasnije ju je objesio na sajlu ispred kuće, a promenada susjeda i znatiželjnika je trajala cijeli dan.
- Nije ovo ekstremni primjerak, no lisica se rijetko lovi. Puno je mudrija od morskog psa i tako je dobila ime. Ni moj zapovjednik broda u svojoj 40-godišnjoj karijeri nije nikada ulovio lisicu - kaže nam Bakija koji je lani ulovio modrulja od 150 kilograma.