Možete probati zlatne bifteke, zlatne 'tomahawke' i japansku zlatnu 'wagyu' samo u Coccola, restoranu koji je prvi u Hrvatskoj krenuo s revolucionarnim jelom, priču donosi Dalmatinski portal.
U ponudi su tako Argentinski premium gold steak za 1500 kuna, Wagyu steak za 3500 kuna te Tomahawk steak od 1200 grama, odnosno za dvije osobe i to za 7500 kuna.
Vrhunsko meso isprepleteno je u potpunosti slojevima masnoće koja mu daje mekanu teksturu da se topi u ustima zajedno s 24 karatnim listićima ostavljajući izniman okus.
Na ideju je došao Roko Puče, chef u restoranu Coccolo u koji inače rado dolaze gosti visoke platežne moći.
- Prošle godine sam dobio poziv iz londonske agencije u čijem su aranžmanu ekstra bogati gosti, a oni su preporučili naš restoran. Jedan od možda pet najbogatijih ljudi na svijetu je zakupio cijeli restoran i tražio sve u zlatu. Nakon toga mi je sinulo da bismo mogli imati i u stalnoj ponudi - kazao nam je Puče. Dodao je kako zlatno nema ni miris ni okus, ali djeluje blagotvorno na organizam te ne izaziva nikakve alergije.